Els Premis Emprèn de la Diputació impulsen 15 nous projectes empresarials nascuts al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

El lliurament dels guardons, aquest divendres a l'Auditori Diputació, ha inclòs la conferència del director de l'acceleradora d'empreses start-up Wayra, Julián Vinué, i la presentació d'un libre amb les experiències d'anteriors premiats

02/12/2016
Promoció Econòmica
Tarragona
Comunicació
Els premiats, acompanyats dels representants de la Diputació
Els premiats, acompanyats dels representants de la Diputació

Un total de 15 projectes empresarials del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre han estat reconeguts en la quarta edició dels Premis Emprèn, un certamen que la Diputació de Tarragona convoca anualment per fomentar l'esperit emprenedor i la innovació i promoure l'economia del territori amb la creació de noves empreses. La dotació total dels Premis Emprèn és de 35.000 euros. El lliurament d'aquests guardons s'ha dut a terme aquest divendres a la tarda a l'Auditori Diputació, en un acte encapçalat pel president de la institució, Josep Poblet, i en el qual el director de l'acceleradora d'empreses start-up Wayra, de Telefónica, Julián Vinué, ha pronunciat la conferència Com afrontar una ronda d'inversió.

 

Mediterranean Sake, elaboració de sake japonès a partir d'arròs del Delta de l'Ebre; Prokey Drinks, una beguda probiòtica a base de kèfir d'aigua; Ebredrone, una empresa especialitzada en drons; Estudi Nua SCP, d'arquitectura i disseny, i EP!, una empresa de gestió de projectes i formacions en temes socials i de salut, són els guanyadors de l'edició d'enguany dels premis. A més, deu projectes més d'arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han obtingut un reconeixement.

 

En aquesta edició, les categories s’han redefinit amb l'objectiu d'adaptar-les als nous temps i arribar al màxim d'àmbits i sectors. Dels 55 projectes presentats en l'edició d'enguany, gairebé la meitat ho han fet en la categoria de Turisme, cultura i experiències (23), seguida de Tecnologia i innovació (11), Economia social (9), Eficiència energètica i sostenibilitat (7) i Salut i esport (5). Pel que fa a l'àmbit territorial dels projectes, 38 són del Camp de Tarragona i 17 de les Terres de l'Ebre.

 

El lliurament dels guardons han omplert l'Auditori Diputació. Han acompanyat Josep Poblet el diputat de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Josep Malràs, i diferents representants de la Diputació i d'altres administracions i entitats. Julián Vinué, director de l'acceleradora d'empreses start-up Wayra, de Telefónica, ha ofert la seva conferència acompanyat de Josep Ballesté, tarragoní de naixement, CEO i cofundador de Emotions AR, una start-up de Wayra, que ha llançat un servei basat en el núvol en el qual les imatges estàtiques cobren vida a través de la tecnologia d'imatge avançada. Ballesté i el seu equip van aconseguir aixecar en una ronda d’inversió d’ESADE BAN 350 mil euros, de fons privats i públics. D’altra banda, s’ha comptat també a l’acte amb la presència de Mercè Tell, presidenta de la gestora de capital risc Avet Ventures, una de les inversores del projecte de Ballesté.

 

Jornades de capacitació i acompanyament

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions que des de l'Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació de la Diputació de Tarragona es duen a terme per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. Amb l’objectiu de millorar les competències dels participants, durant els mesos previs als Premis es duen a terme diverses jornades de capacitació especialitzades.

 

La Diputació també acompanya tots els projectes durant el seu procés evolutiu, oferint-los assessorament en l’elaboració del pla d’empresa, així com accions específiques per a la consolidació i les segones oportunitats empresarials. També coorganitza el Fòrum d’inversió CAT SUD, que enguany es va celebrar el mes de novembre, per tal de buscar fonts de finançament. A més, el proper 20 de desembre tindrà lloc un Business networking en què persones emprenedores podran establir sinergies i tindran l’oportunitat de mostrar els seus serveis i productes. A més, en aquest espai de trobada, podran compartir l’experiència de Carlos Duran, un dels fundadors d’Hoy-voy, una autoscola de baix cost, flexible, divertida i innovadora.

 

Llibre amb les experiències d'anteriors participants

Durant l’acte també s’ha presentat i lliurat el llibre Emprendre i innovar, que recull quinze experiències emprenedores dels participants en anteriors edicions d’aquests premis. La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb la Càtedra de Foment de la Innovació Empresarial de la URV i amb la periodista Núria Pérez, ha treballat en aquesta publicació, que s'ha lliurat en el marc d'un acte anual tan destacat com el lliurament dels Premis Emprèn per tal de compartir entre els assistents experiències útils a l’hora d’emprendre.

Etiqueta: 
Emprenedoria
Galeria d'imatges
  • Mediterranean Sake
  • Prokey Drinks
  • Ebredrone
  • Estudi Nua
  • Ep!
  • Els conferenciants
  • Assistents
  • El president de la Diputació