Equips de llevaneus de la Diputació treballen per garantir la seguretat de la xarxa viària

Donada l’activació d’alerta del Pla Neucat, la Diputació ha format 4 equips mínims per retirar la neu i espargir 40 tones de sal

26/03/2020
Xarxa Viària
Tarragona
Comunicación
La carretera TV-7045, al seu pas per Mont-ral
La carretera TV-7045, al seu pas per Mont-ral

Degut a l’activació de l’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), els serveis de carreteres de la Diputació de Tarragona han format 4 equips que durant aquest dijous treballen a les carreteres de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i la Terra Alta espargint fins a 40 tones de sal per evitar les gelades i precipitacions previstes per aquesta tarda. 

Per tal de garantir les mesures preventives de contagi de la COVID-19, la Diputació ha reduït al màxim el personal d’actuació a la xarxa viària, amb un únic ocupant per vehicle mobilitzat. Així, cada brigada està composta només per dos treballadors, un que condueix el camió llevaneus i un altre que porta el vehicle pilot i realitza tasques de suport i senyalització. En total, vuit persones treballaran aquest dijous estenent fundent i retirant neu a les carreteres de la Diputació, la meitat del personal que realitza aquestes tasques habitualment.

La Diputació realitza aquest servei essencial per tal de garantir la seguretat a la seva xarxa viària, ja què protecció Civil ha actualitzat la fase d’alerta del Pla NEUCAT per risc per nevades. D’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu oscil·larà entre els 400 i els 600 metres, tot i que en moments de xàfec es podrà situar per sota. Segons Protecció Civil, aquestes precipitacions seran de caràcter local i podran afectar el litoral i prelitoral del sud de Tarragona.

Etiqueta: 
llevaneus
Galeria d'imatges