Josep Poblet, pregoner de la Festa Major de Sant Jaume d'Enveja

El president de la Diputació de Tarragona va donar el tret de sortida als actes programats fins al 28 de juliol.

21/07/2013
Premsa
Josep Poblet, pregoner de la Festa Major de Sant Jaume d'Enveja
Josep Poblet, pregoner de la Festa Major de Sant Jaume d'Enveja

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l'encarregat enguany de donar el tret de sortida als actes programats amb motiu de la Festa Major de Sant Jaume d'Enveja. En un acte celebrat ahir a la nit, Josep Poblet, acompanyat de l'alcalde del municipi, Joan Castor Gonell, i de bona part de la corporació municipal es va dirigir a tots els veïns al Casal Municipal.

Durant la seva intervenció, Josep Poblet va fer un repàs a les dates més assenyalades de la història del poble, destacant la del 23 de juny de 1978, moment en què Sant Jaume d'Enveja es va segregar del terme de Tortosa “i es va consolidar com a municipi”. En aquest sentit, va afirmar “ara ha fet 35 anys que us constituïreu com a poble i el balanç és del tot positiu”.

Poblet va recordar que precisament arran d'una petició feta des de de Sant Jaume d'Enveja l'any 2008, la Diputació de Tarragona va impulsar el Programa Extraordinari d'Inversions i Manteniment de la Diputació (PEIM), que permet als ajuntaments millorar els seus equipaments i serveis a través de les petites empreses del municipi. D'aquesta manera, “impulsem l'economia productiva i l'ocupació dels nostres pobles”, va afirmar.

A més, el president de la Diputació de Tarragona va posar de manifest “el treball de tot aquest poble i de tota la comarca” en el desenvolupament del territori, en la consolidació d'un model social, econòmic i cultural productiu i sostenible, tot destacant que s'ha convertit en “un lloc de referència humana i paisatgística de gran qualitat”.

Finalment, Poblet va felicitar i agrair el municipi “per la construcció d'aquest paisatge” d'horta i arrossars, d'indústria i turisme, que “heu construït amb força, valentia i confiança en el futur”, va afegir. Sobre aquesta qüestió, va concloure: “és el vostre patrimoni però és també un actiu bàsic per Catalunya”.

Tot seguit, es va obrir el ball amb el vals d'honor a càrrec de l'orquestra Firmament. Durant l'estada a Sant Jaume d'Enveja, Josep Poblet va estar present a la proclamació de la Pubilla Major, la Pubilla Major Infantil, el Míster i el Míster Infantil 2013, així com ala imposició de les bandes a la quarantena de dames d’honor que representen a les 22 entitats culturals, socials i esportives de la població.

A més, l’alcalde del municipi, Joan Castor Gonell, va lliurar el Premi Tallador 2013 a Sofia Morales Tomàs. El guardó està destinat a premiar una persona de la població que s’ha distingit pel foment de la cultura i la promoció de la població. En aquest cas, Sofia Morales, a més de crear la seva rondalla, “Sofia de la Ribera” és també la impulsora de l’Associació “Lo Riu en So”. A més, és professora a la Universitat Rovira i Virgili i mestra instrumentista en cant. El guardó li reconeix també el fet que hagi recuperat balls i jotes del passat, recuperant així les tradicions musicals de les Terres de l’Ebre i en concret de Sant Jaume d’Enveja. “El món de la música és un món que m’apassiona”, va afirmar la guanyadora del Premi Tallador 2013.

Galeria d'imatges