Josep Poblet referma el suport a l'activitat econòmica i cultural de les Terres de l'Ebre, en una visita a Riba-roja, Mas de Barberans i Freginals

A l'ermita de Berrús, el Museu de la Pauma i la fira FreginARTS2018

28/05/2018
Diputació
Tarragona
Comunicació
Inauguració de FreginARTS2018
Inauguració de FreginARTS2018

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, s'ha endinsat aquest cap de setmana en la cultura, les tradicions i l'activitat econòmica de les Terres de l'Ebre, en la visita que ha dut a terme a l'ermita de Berrús, a Riba-roja d'Ebre; al Museu de la Pauma, a Mas de Barberans, i a la fira FreginARTS, a Freginals. Poblet ha destacat el dinamisme d'aquests tres indrets, com a mostra de l'empenta de les Terres de l'Ebre en diferents àmbits socials i productius, i ha refermat el suport de la institució supramunicipal al conjunt dels seus municipis.

La visita a l'ermita de Santa Magdalena de Berrús va tenir lloc dissabte, després que Josep Poblet assistís, a Jesús (Tortosa), a la II Trobada de Famílies dels tres centres d'educació especial de la Diputació a Tarragona, Reus i Jesús-Tortosa. A la capella de Berrús, situada al terme municipal de Riba-roja d'Ebre i que també és objecte de devoció per part de les poblacions de Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca, es van aplegar un miler de persones procedents d'aquestes tres poblacions. L'acte va commemorar el 50è aniversari del trasllat, pedra a pedra, de l'ermita en aquest indret des de la seva ubicació original, per evitar així que fos anegada per les aigües del pantà de Riba-roja. El president de la Diputació va participar-hi juntament amb els diputats de la Diputació Joan Olivella, Joan Josep Malràs, Joan Piñol i Francesc Barbero; els alcaldes de Riba-roja, Antoni Suárez; Vilalba dels Arcs, Isidre Sampé, i de la Pobla de Massaluca, Antoni Ferré; els presidents dels consells comarcals de la Ribera, Gemma Carim, i la Terra Alta,Carles Luz, i el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, entre altres autoritats.

A Mas de Barberans, Josep Poblet va visitar aquest diumenge el Museu de la Pauma (www.cdrmuseudelapauma.cat), un espai de referència en la preservació i difusió d'aquesta tradició, així com en la promoció dels nous usos que actualment es dona a aquest material. El president de la Diputació va estar acompanyat de l'alcalde de Mas de Barberans, Josep M. Lleixà, i d'altres membres de la Corporació municipal, i del diputat de la Diputació Álvaro Gisbert. Tots ells van poder contemplar en directe l'elaboració de productes domèstics de cistelleria fets amb la tradicional 'pauma', fibra vegetal procedent del margalló, i també visitar l'espai permanent del museu i la sala d'exposicions temporals.

Finalment, el president de la Diputació va inaugurar oficialment la III Fira d'Artesania, Reciclatge i Gastronomia, FreginARTS2018, a Freginals, on va ser rebut per l'alcalde del municipi, Josep Roncero, i altres membres de l'Ajuntament. Durant la visita, va conèixer de prop les obres de la mostra de patchwork situada a l'edifici de l'Ajuntament, així com les parades de productes al llarg del carrer Major i altres vies properes. El certamen ha celebrat enguany l'edició de la seva consolidació, amb nombroses activitats i visitants d'arreu de les Terres de l'Ebre i de més enllà.

Etiqueta: 
visites
Galeria d'imatges