Josep Poblet visita a Riba-roja d'Ebre diverses obres realitzades amb la col·laboració de la Diputació

La visita s’ha centrat en les obres de la llar de jubilats, l’àrea de lleure i esbarjo, l’ampliació del cementiri municipal i la presentació d’una publicació local sobre els forns d’oli de ginebre

05/11/2018
Municipi
Riba-roja d'Ebre
Comunicació
Presentació del lliber 'Els forns d'oli de ginebre'
Presentació del lliber 'Els forns d'oli de ginebre'

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat aquest dissabte a Riba-roja d’Ebre per conèixer de primera mà les obres realitzades al municipi ebrenc amb l’ajut de la Diputació. La visita ha coincidit amb la presentació del llibre Els Forns d’Oli de Ginebre. Una indústria a Riba-roja d’Ebre, de Judit Vidal i Marina Orobitz, publicació editada amb un ajut de l’Àrea de Cultura de la Diputació.

Acompanyat per l'alcalde del municipi, Antonio Suárez; el diputat i alcalde del Móra d'Ebre, Joan Piñol, membres de la corporació i l’alcalde del municipi veí de la Palma d’Ebre, Gil Martí, Poblet ha recorregut diferents espais del municipi: la llar de jubilats, la nova zona de lleure i esbarjo a la Plaça dels Jubilats i la milora del cementiri municipal. Espais on la Diputació hi ha invertit prop de 200.000 € a través del Pla d'Actuació Municipal (PAM) dels últims anys i de l’àrea de cultura.

La presentació del llibre, Els Forns d’Oli de Ginebre. Una indústria a Riba-roja d’Ebre, ha estat un dels actes centrals de la visita, que ha comptat la presència de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. En la presentació, Judit Vidal, autora de l’estudi, ha detallat com la construcció de forns per extreure l’oli de ginebre va suposar una indústria pròpia del municipi, que actualment té 17 forns recuperarts, 11 dels quals han estat declarats Bé Cultural d’Interès Local i que s’està treballant en la recerca i recuperació de nous forns. El president ha destacat la importància d’aquestes publicacions, com a llegat del nostre patrimoni i de la història dels nostres pobles.

Per últim, a la sala del cinema de la històrica Societat la Llum del Dia, tots els presents han compartit un dinar de germanor amb l’Associació de Jubilats i pensionistes de Riba-roja d’Ebre.

Etiqueta: 
Municipis
Galeria d'imatges
  • Visita a la Llar de Jubilats, renovada amb ajut del PAM de la Diputació
  • Nova zona d'esbarjo i lleure
  • Visita a l'ampliació del cementiri municipal
  • Sala d'Actes, presentació del llibre Els forns d'oli de ginebre
  • Portada del llibre Els forns d'oli de ginebre