La Conca de Barberà publica el tercer volum de la seva història, amb el suport de la Diputació de Tarragona

El vicepresident Quim Nin participa a la presentació del llibre, centrat en la Cultura popular i tradicional, en un acte al Monestir de Poblet

26/09/2020
Cultura
Vimbodí i Poblet
Comunicació
Un moment de la presentació, a la sala del Cubar del Monestir de Poblet
Un moment de la presentació, a la sala del Cubar del Monestir de Poblet

La Conca de Barberà ha fet un nou pas en l'edició de la seva història completa, després dels dos volums ja publicats sobre la Historia de l'Art i la Prehistòria, respectivament. El tercer volum, dedicat a la Cultura popular i tradicional, s'ha presentat aquest dissabte a la tarda al Monestir de Poblet, en un acte amb l'assistència del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin. La institució supramunicipal ha col·laborat econòmicament en l'edició del llibre, coordinat pels historiadors Joan Fuguet i Carme Plaza i impulsat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L'alcalde de Vimbodí i Poblet, i conseller comarcal de Cultura, Joan Canela, ha conduït l'acte, en què també han participat l'abat del Monestir, Octavi Vilà; el president comarcal, Magí Trullols; l'escriptor Joan Rendé, i els coordinadors del llibre, amb l'assistència de molts dels seus autors. 'Història de la Conca de Barberà. Cultura tradicional i popular' repassa diferents aspectes de les festes, la vida associativa, i la llengua oral i escrita a la comarca, a través d'apartats temàtics i fotografies.

En la seva intervenció, el vicepresident Quim Nin ha destacat l'aposta de la comarca per preservar la seva història i costums: "No hi ha història petita. Tots els territoris, siguin petits o grans, més poblats o menys, tenen una història que cal preservar i difondre com a patrimoni col·lectiu, i llibres com aquest donen prestigi i valor humà social i cultural a un territori". Nin ha aprofitat per refermar el suport de la Diputació de Tarragona a l'àmbit cultural. El conjunt de participants en l'acte han coincidit a destacar la valuosa aportació d'aquest volum a la història de la Conca de Barberà.

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges