La Diputació celebra el ple ordinari del mes de març

S'ha donat compte de l'aprovació de la liquidació dels pressupostos del 2016 i s'han aprovat tres mocions

31/03/2017
Diputació
Tarragona
Comunicació
Imatge del ple del mes de març la Diputació de Tarragona del mes
Imatge del ple del mes de març la Diputació de Tarragona del mes

La Diputació de Tarragona ha celebrat aquest matí el ple ordinari corresponent al mes de març amb vint punts, quatre mocions i un prec. Durant el plenari s'ha donant compte de l'aprovació de la liquidació dels pressupostos de l'exercici 2016, entre altres punts de l'ordre del dia (http://www.dipta.cat/ca/actes-agenda/ple-corresponent-al-mes-de-marc-de-2017).

Pel que fa a les mocions, s'ha aprovat una proposta de la CUP per incloure clàusules socials en la contractació de la Diputació de Tarragona; i una altra moció del mateix grup per demanar que la Generalitat estableixi una moratòria a la tramitació de nous projectes d'energia eòlica fins que s'aprovi un nou Pla de l'Energia. També ha resultat favorable la proposta d'ERC, CiU i PSC per donar suport als municipis en la implementació de la quota de l'IBI a les concessionàries de les autopistes; demanar a l'Estat que no aprovi cap mesura per prorrogar els beneficis fiscals de les concessionàries; per instar que destini els imports pendents d'abonar a compensar els municipis afectats per la bonificació del 95% en l'IBI, i per exigir que no es renovin les concessions. D'altra banda, el plenari ha rebutjat una moció d'ERC que demanava suport tècnic i econòmic per als municipis per la implementació de la taxa per l'ús privatiu o aprofitament especial del domini públic local de les instal·lacions de transport d'energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs.

Per últim, Ciutadans ha presentat un prec en relació a una sentència del Tribunal Constitucional referent a l'impost de plusvàlua municipal i l'impacte econòmic que aquesta podria tenir en els diferents municipis de la demarcació.

Etiqueta: 
Ple
Galeria d'imatges