La Diputació col·labora amb la Federació de Salut Mental en el suport a pacients i familiars

Impulsa el projecte "Activa't per la Salut Mental" que facilita informació sobre els trastorns mentals i assessora els afectats com conviure-hi

23/01/2017
Diputació
Tarragona
Comunicació
El conveni el van signar el president de la Diputació i el gerent de la Federació de Salut Mental de Catalunya
El conveni el van signar el president de la Diputació i el gerent de la Federació de Salut Mental de Catalunya

La Diputació de Tarragona ha materialitzat el seu suport a les persones amb problemes mentals i les seves famílies, a través de la signatura d'un conveni amb la Federació de Salut Mental Catalana. Aquest acord, subscrit pel president de la Diputació, Josep Poblet, i el gerent de la Federació, Carles Coarasa, referma la col·laboració de la Diputació amb el projecte "Activa't per la Salut Mental".

Aquest projecte, desenvolupat a les seus de Tarragona, Tortosa i Amposta, es basa en un circuit d'ajuda als malalts mentals i les seves famílies. En una primera fase, mitjançant l'Espai Situa't, se'ls entrevista de forma personalitzada i se'ls assessora; després, amb sessions sobre Psicoeducació, s'informa i ajuda als familiars en habilitats i estratègies per abordar les situacions conflictives més freqüents. En una tercera fase, s'ofereixen sessions per pacients, famílies i professionals per reconduir al malalt cap a la recuperació i la millora de la seva qualitat de vida i, per últim, als Grups d’Ajuda Mútua (GAM), malalts i familiars poden establir relacions socials amb d'altres afectats per compartir experiències i ajudar-se mútuament.

Mitjançant el conveni signat, la Diputació de Tarragona aporta 30.000 euros per aquest projecte. L'ens supramunicipal porta a terme actuacions en el marc de la salut pública des de l'any 2004. En aquest cas, la Federació de Salut Mental té com a objectiu treballar per la millora de la qualitat de vida dels malalts mentals i dels seus familiars, així com garantir els seus drets. La Federació aglutina més de 63 entitats de tot Catalunya de persones amb problemes de salut mental, els seus familiars i amics.

Etiqueta: 
Convenis
Galeria d'imatges