La Diputació col·labora amb la Fundació Pau Casals i la Lira Vendrellenca en la difusió de la cultura del Baix Penedès

A través de dos convenis, es garanteix l'accés gratuït dels escolars al Museu i es contribueix a l'activitat que realitzen les diferents seccions de la Lira

20/01/2017
Cultura
Tarragona
Comunicació
La Diputació signa un conveni per una aportació de 15.000 euros amb La Lira Vendrellenca
La Diputació signa un conveni per una aportació de 15.000 euros amb La Lira Vendrellenca

La Diputació de Tarragona ha refermat aquest divendres, 20 de gener, el seu compromís amb la promoció de la cultura vendrellenca arreu de la demarcació amb la signatura de dos convenis de col·laboració amb la Fundació Pau Casals i l'entitat cultural La Lira Vendrellenca.

El primer conveni, subscrit pel president de la Diputació, Josep Poblet, i pel director general de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, suposa una aportació que permet reduir el cost de les entrades al Museu Pau Casals i possibilita que els grups d'escolars hi puguin accedir de forma totalment gratuïta. Amb aquesta col·laboració, la Diputació pretén ajudar a la Fundació a promoure el coneixement del llegat musical, cultural i cívic del músic vendrellenc entre els ciutadans de les comarques tarragonines. L'import de l'aportació feta per la Diputació és de 40.000 euros.

La Fundació Pau Casals té com a objectiu contribuir al coneixement del músic vendrellenc i divulgar el seu missatge humanitari entre els escolars i ciutadans de la demarcació. Durant la signatura del conveni, Pardo ha agraït l'aportació econòmica i ha assenyalat que el 2016 ha estat el millor any de la història del Museu en quant a nombre de visitants i participants en les activitats que s'hi han realitzat.

D'altra banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, i el president de La Lira Vendrellenca, Xavier Mercadé, també han formalitzat avui la signatura d'un conveni de col·laboració, amb el que l'ens supramunicipal fa una aportació de 15.000 euros que serveix per sufragar part de les activitats de les seccions d'aquesta entitat.

La Lira Vendrellenca, que va néixer l'any 1889 com una entitat cultural, actualment reuneix més de 20 seccions culturals, esportives i recreatives i aplega uns 3.000 socis a unes instal·lacions de més d'un miler de metres quadrats repartits en un edifici de quatre plantes. A més, també col·labora amb altres entitats i societats de diferent naturalesa per a desenvolupar les seves activitats. Amb aquesta ajuda econòmica, la Diputació vol donar suport a un espai que considera de referència, no tan sols per la ciutat del Vendrell, sinó per tota la comarca del Baix Penedès.

A la signatura d'ambdós convenis també hi han estat presents el diputat de Cultura, Joan Olivella, el president del Patronat de Turisme de la Diputació i alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i la diputada de Medi Ambient, Imma Costa.

Etiqueta: 
Convenis
Galeria d'imatges
  • La Diputació promou l'accés al Museu Pau Casals amb una aportació de 40.000 euros