La Diputació coopera amb la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

La institució intercomarcal finança amb 30.000 euros part de les activitats que la Lliga realitzarà durant l’any 2014

10/03/2014
Premsa
Moment de la signatura del conveni
Moment de la signatura del conveni

Conscient de la importància de la prevenció, el control i la investigació del càncer, la Diputació de Tarragona col·labora amb la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida de la població. Enguany la institució intercomarcal contribuirà amb un total de 30.000 euros a les activitats de prevenció i atenció de diversos tipus de càncer. En concret, aquesta quantitat es destinarà a la prevenció secundària i primària dels càncers de mama, còlon, i coll uterí, i dels càncers relacionats amb el tabac i l'alimentació, entre altres tipus de càncer. Així mateix, l'ajut servirà per oferir suport i rehabilitació a persones afectades per la malaltia.

El president de la institució intercomarcal, Josep Poblet, i el president de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Joan Borràs, han signat el conveni que regula les condicions d'aquesta col·laboració. Ho han fet en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona que ha comptat amb l'assistència  de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Núria Crivillé, i dels diputats  Benet Jané, Misericòrdia Dosaiguas i Josep Masdeu. En total la Diputació es farà càrrec del 40% del pressupost del programa d'activitats del 2014, que ascendeix a un total de 75.000 euros.

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre és una institució privada sense ànim de lucre constituïda el juliol de 1993 que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població. A més de realitzar activitats de formació i educació, la Lliga orienta i dóna suport als malalts i les seves famílies durant tot el procés de la malaltia. La Diputació, que considera molt positiva la tasca que realitza la Lliga, coopera anualment amb la institució. Aquesta col·laboració, que es vehicula a través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal, s’emmarca en les actuacions de protecció i promoció de la salut pública que duu a terme la institució supramunicipal.

Durant l'acte de signatura del conveni, el president de la Lliga Contra el Càncer, Joan Borràs, ha agraït a la Diputació el suport i la confiança dipositada en la Lliga en nom de la institució i de totes les persones del territori afectades pel càncer o amb risc de patir aquesta malaltia. Així mateix, ha apuntat l'“esforç extra que la Diputació ha dut a terme en aquests moments de crisi econòmica per tal de contribuir a la  causa”, un esforç que, segons ha detallat, permetrà ajudar directament a pacients afectats pel càncer i als seus familiars, i oferir-los suport psicosocial i econòmic. D'altra banda, el conveni rubricat servirà per contribuir al manteniment, suport i promoció dels grups d'autoajuda, (actualment a la demarcació n'hi ha un total de 10).

Pel que fa a la prevenció del càncer, Borràs ha manifestat que, des de la Lliga, es duu a terme una important tasca de control del tabaquisme, sempre al costat del Departament de Salut de la Generalitat; així mateix, ha explicat que amb la fundació FUNCA "treballem per la prevenció del càncer de mama". Finalment, ha recordat la importància de la detecció precoç del càncer de colon, una qüestió en què la Lliga està treballant arreu del territori.

De la seva banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, ha reconegut la importància de la Lliga i la tasca que duu a terme arreu de la demarcació, i ha afegit que des de la Diputació de Tarragona "estem molt satisfets de poder col·laborar amb la causa", i “procurarem que l'ajut es mantingui al llarg dels anys”. Finalment, Poblet ha destacat "la fortalesa" de la Lliga, a la qual ha agraït més de 20 anys de feina ben feta.


 

Galeria d'imatges