La Diputació de Tarragona aprova una declaració institucional sobre la sentència de l'Audiència de Navarra en l'anomenat cas de 'La Manada'

Considera que la sentència minimitza els fets en no considerar-los agressió sexual i dóna suport a les víctimes i a les mobilitzacions socials que el cas ha generat

27/04/2018
Tarragona
Comunicació

La Diputació de Tarragona ha aprovat una declaració institucional sobre la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra per l'anomenat cas de 'La Manada' en què es jutjava l'agressió sexual de cinc homes a una jove de 18 anys a Pamplona l'any 2016. 

La declaració considera que la sentència minimitza els fets en no considerar-los com a violació i no tenir en compte l'agreujant de realitzar-se en grup; lamenta que es desplaci la càrrega de la prova a la víctima i no a la conducta dels agressors i assegura que afavoreix la impunitat de les agressions masclistes i revictimitza les dones que pateixen aquest tipus d'atacs. Finament, insta al Congrés dels diputats i als Senat a revisar, dins del Codi Penal, la consideració jurícia de la violència en els casos d'agressió sexual i violació. A més, dóna suport incondicional a les víctimes, i a les mobilitzacions ciutadanes que el cas ha generat.

La Declaració institucional ha comptat amb el suport de tots els grups presents al Ple de la Diputació d'aquest divendres: CiU, ERC, PSC, Cs i CUP. 

La sessió plenària corresponent a aquest mes d'abril ha aprovat, d'altra banda, diverses qüestions de tràmit i quatre de les sis mocions presentades pels diferents grups. En aquest sentit, el plenari ha aprovat dues mocions diferents, relatives a la situació de presó i exili de polítics catalans. La primera, presentada per ERC i CUP, recollint el text íntegre de les mocions de l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis, s'ha aprovat amb els únics vots favorables d'aquests grups, l'abstenció de CiU i PSC i el vot contrari de Ciutadans. La segona, presentada per CIU ha rebut també llum verda, amb els vots favorables d'aquest grup, l'abstenció d'ERC i els vots contraris de Ciutadans i la CUP.

El plenari també ha acordat tirar endavant, i per unanimitat, la moció d'ERC i CUP per l'adhesió de la Diputació de Tarragona al projecte Stolpesrteine de reconeixement a les persones deportades als camps d'extemini nazis. L'ens supramunicipal també ha aprovat, només amb el vot contrari de Ciutadans, una moció en defensa de l'escola catalana i el model d'immersió lingüística que presentaven conjuntament la resta de grups. 

Galeria d'imatges