La Diputació de Tarragona col·labora amb Proactiva Open Arms i Creu Roja impulsant diverses accions d'ajuda humanitària

Un ajut de 20.000 euros es destinarà a la protecció de persones amb risc de naufragi a la zona del Mediterrani Central i un altre de 40.000 euros facilitarà la inserció laboral de les persones refugiades a la demarcació

24/11/2021
Diputació
Tarragona
Comunicació
La Diputació de Tarragona col·labora amb Proactiva Open Arms i Creu Roja impulsant diverses accions d'ajuda humanitària
La Diputació de Tarragona col·labora amb Proactiva Open Arms i Creu Roja impulsant diverses accions d'ajuda humanitària

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat recentment concedir un ajut de 20.000 euros a Proactiva Open Arms i un ajut de 40.000 euros a Creu Roja Tarragona. Aquests imports serviran per impulsar diverses accions d'ajuda humanitària que realitzen les dues entitats.

En el cas de Proactiva Open Arms l'ajut es destinarà a la protecció de persones amb risc de naufragi a les zones SAR (recerca i rescat) al Mediterrani Central amb caràcter d'emergència humanitària i a la denúncia de la desprotecció dels drets humans que es viu al Mediterrani i a les fronteres, una situació derivada de la crisi humanitària oberta arran de la guerra de Síria i la situació dels col·lectius migrants a la Unió Europea.

Proactiva Open Arms és una ONG catalana que té com a principal missió rescatar del mar les persones refugiades que arriben a Europa fugint dels conflictes bèl·lics. Va ser la primera entitat especialitzada en tasques de socorrisme que va arribar a les costes de Lesbos, i les seves intervencions han estat i segueixen sent crucials per salvar la vida de milers de persones. La Diputació de Tarragona forma part del Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades impulsat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. A més, també és institució col·laboradora del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que treballa en favor de la solidaritat i la cooperació internacional.

Les activitats previstes per Creu Roja Tarragona s'adrecen a facilitar la inserció laboral de les persones refugiades a la demarcació, mitjançant una iniciativa d'itineraris laborals. Els itineraris ofereixen orientació laboral personalitzada, formació i acompanyament de manera que no només cerquen la inclusió de l’individu al món professional, sinó també reforçar la seva autonomia a través del desenvolupament d’habilitats socials per tal que puguin aconseguir un lloc de feina en cas de trobar-se en situació d’atur.

Creu Roja és una de les entitats en les quals el Govern de l'Estat té externalitzada la gestió del programa d'acollida de les persones sol·licitants de protecció internacional i treballa, a la demarcació de Tarragona, en l'acollida i posterior integració i autonomia d'aquestes persones.

 

 

 

 

 

Etiqueta: 
Impuls social
Galeria d'imatges