La Diputació de Tarragona crea ocupació a través de plans comarcals destinats a millorar entorns naturals i urbans de la demarcació

Aquest matí la institució supramunicipal ha signat un conveni amb els 10 Consells Comarcals de la demarcació per posar en marxa el Pla de Foment de l'Ocupació 2014

21/02/2014
Promoció Econòmica
Premsa
Foto de la roda de premsa posterior a la signatura del conveni
Foto de la roda de premsa posterior a la signatura del conveni

Amb l'objectiu de crear ocupació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, la Diputació de Tarragona ha posat en marxa el Pla de Foment de l'Ocupació 2014: una actuació dirigida al conjunt del territori que beneficiarà les 10 comarques de la demarcació.

Aquest Pla es desglossa en els plans d'ocupació comarcals, destinats al condicionament d'entorns naturals i urbans a través d'accions que aniran des del manteniment i adequació de camins fins a l'arranjament de mobiliari urbà. En total, el Pla de Foment de l'Ocupació 2014 representarà una inversió de 550.000 euros. Aquesta iniciativa dóna continuïtat al Pla de Foment de l'Ocupació de l'any passat (2013), i pretén oferir resposta a les elevades taxes d'atur existents en general, i en particular a la demarcació de Tarragona.

Per tal d'afavorir el major nombre de persones aturades de la demarcació, els plans d'ocupació que realitza la Diputació tindran una durada de 6 mesos. Cadascun dels plans estarà integrat per 5 persones: 1 responsable i 4 peons, que hauran de ser aturats de llarga durada (mínim 12 mesos). Així mateix, les persones que participin d'aquest pla rebran formació complementària, dirigida a millorar les seves condicions personals i professionals i afavorir la posterior inserció al mercat laboral.


Per materialitzar aquest projecte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha signat avui el conveni amb els presidents dels 10 consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: Joan Josep Raventós (Alt Camp), Joaquim Calatayud (Baix Camp), Lluís Soler (Baix Ebre), Joan Olivella (Baix Penedès), Ramon Borràs (Conca de Barberà), Juan Manuel Martí (Montsià), Joan Carles Garcia (Priorat), Jordi Jardí (Ribera d’Ebre), Frederic Adan (Tarragonès) i Carles Luz (Terra Alta). A l'acte de signatura, que ha tingut lloc a la Diputació de Tarragona, també hi han estat presents el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Josep Malràs, i el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació, Joan Aregio.

Durant la roda de premsa posterior a la signatura, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat la importància d'aquestes accions, a través de les quals la institució intercomarcal actua “en favor de la promoció del treball i la protecció de les persones". En concret, Poblet ha ressaltat l'aposta per millorar les condicions dels ciutadans a l'hora d'enfrontar-se al món laboral; "mai més hi haurà ocupació sense formació prèvia", ha afirmat. Finalment, el president de la Diputació de Tarragona ha explicat que treballem de manera conjunta amb els consells comarcals i amb els municipis per materialitzar el canvi d'iniciatives "cap a la no duplicitat i l'optimització dels recursos materials i humans de què disposem", que permeten garantir "una situació homogènia i sensible a totes les realitats del territori".

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, qui ha parlat en representació de tots els consells comarcals de la demarcació, ha agraït a la Diputació la  col·laboració, la implicació, la bona coordinació i  el suport demostrats, que permetrà afrontar les problemàtiques i necessitats que més afecten a cada comarca.

Finalment, el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació, Joan Aregio, ha fet palès el compromís i el recolzament de la Generalitat de Catalunya amb tot allò que s'està fent des del món local per fomentar l'ocupació, i ha enaltit la iniciativa duta a terme, en aquest cas, des de la Diputació de Tarragona. A més, ha donat a conèixer que el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya, ha destinat en polítiques actives d'ocupació a la demarcació de Tarragona durant l'any 2013 un total de 12.128.000 euros que han beneficiat a 6.700 persones, de les quals prop de 800 han pogut accedir a un contracte.


La Diputació ofereix formació complementària per millorar les competències professionals
En l'execució d'aquest Pla de Foment de l'Ocupació 2014 es proporcionarà als treballadors/es participants formació complementària dirigida a millorar les seves capacitats. Els treballadors/es de cada un dels plans assistiran a un curs de prevenció de riscos laborals (60 hores) i comptaran amb assessorament tècnic dirigit a facilitar la seva inserció en el mercat laboral: actualització del currículum, redacció de documents de presentació, preparació d'entrevistes de feina, etc. A més, quan la tipologia del projecte ho requereixi, s'introduirà un mòdul bàsic de motoserra i desbrossadora.


 

Signatura Conveni Pla de Foment de l'Ocupació 2014
Etiqueta: 
Ocupació
Galeria d'imatges