La Diputació de Tarragona fomenta la inserció laboral al Baix Ebre

Avui finalitza el Pla d'Ocupació Baix Ebre 2014, un projecte ocupacional de 6 mesos de durada adreçat a persones aturades

05/09/2014
Promoció Econòmica
Tortosa
Premsa
Avui finalitza el Pla d'Ocupació Baix Ebre 2014, un projecte ocupacional de 6 mesos de durada adreçat a persones aturades
Avui finalitza el Pla d'Ocupació Baix Ebre 2014, un projecte ocupacional de 6 mesos de durada adreçat a persones aturades

Avui tindrà lloc, a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, la cloenda del Pla d’Ocupació Baix Ebre 2014. Un projecte ocupacional de 6 mesos de durada, adreçat a persones aturades, que ha impulsat la Diputació de Tarragona en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’equip format per 5 treballadors: 1 responsable i 4 peons, s’ha  dedicat al condicionament de l’entorn natural de la Via Verda/ Camí Natural Tortosa-Deltebre i de la ruta GR-92. Tots ells han desenvolupat tasques de neteja, desbrossament, prevenció d’incendis forestals i altres treballs de manteniment i millora als municipis de l’Aldea, Aldover, l’Ampolla, Benifallet, Campredó, Jesús, Deltebre, Paüls, el Perelló, Roquetes, Tortosa i Xerta.

D’altra banda, els participants al Pla d'Ocupació han rebut formació general adequada a les necessitats del grup i també formació específica, com els curs de motosserrista i el de prevenció de riscos laborals de 60 hores.

A l’inici del projecte es va realitzar una jornada d’acollida per comentar amb els treballadors els aspectes més importants de la feina a desenvolupar i se’ls va impartir una primera formació en competències professionals, aprofundint especialment en el treball en equip.

Passats els 3 primers mesos es va fer una sessió de seguiment per tal de valorar les tasques realitzades, i es va impartir el mòdul de “Recerca de feina”, orientat a facilitar la inserció laboral dels participants mitjançant la correcta elaboració del currículum i l’aprenentatge d’altres coneixements complementaris.

Avui, durant la cloenda, s’impartirà  el mòdul formatiu "Com fer front a la recerca de feina", en el qual s’aplicaran els coneixements adquirits i es faran les entrevistes finals de valoració als usuaris per tal de conèixer el seu grau de satisfacció envers el Pla d’Ocupació.

Aquest projecte forma part del Pla de foment de l’ocupació 2014, que la Diputació de Tarragona ha impulsat amb l’objectiu de fomentar l'ocupació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.


 

Etiqueta: 
Pla Ocupació
Galeria d'imatges