La Diputació de Tarragona fomenta l'emprenedoria a la demarcació amb ajuts per promoure espais d'allotjament empresarial

La convocatòria d'ajuts, adreçada als ens locals per al foment i la dinamització d'espais coworking i vivers d'empreses, ja està oberta. Les sol·licituds es poden presentar fins al proper 16 de juliol

14/06/2021
Promoció Econòmica
Comunicació

Fins al 16 de juliol els ens locals interessats podran optar als ajuts que convoca la Diputació de Tarragona per a la realització d'accions de foment i dinamització d'espais d'allotjament empresarial a la demarcació (espais coworking i vivers d'empreses). Les sol·licituds ja es poden presentar electrònicament a https://seuelectronica.dipta.cat. A la mateixa seu electrònica també s'hi pot consultar el text complet de la convocatòria.

El coworking proporciona als emprenedors i les emprenedores un espai de treball en un entorn compartit amb diferents serveis i instal·lacions comuns, mentre que el viver d'empreses és una instal·lació destinada a donar suport a l’emprenedoria durant els primers mesos o anys d’activitat. En definitiva, es tracta d'oferir serveis complementaris a les empreses de nova creació per afavorir-ne el desenvolupament i la consolidació.

Aquest any 2021 la Diputació destinarà 150.000 euros a la promoció d’espais d'allotjament empresarial, un import que es distribuirà en funció de criteris com el nombre d'habitants del municipi, la capacitat dels espais, els llocs de treball que ofereixen o els serveis que presten. També es tindran en compte aspectes com el risc d'exclusió social que presentin les persones emprenedores, la previsió d'activitats de divulgació i formació, o la presència digital dels espais (a través de la web i les xarxes socials).

Poden optar als ajuts els ens locals (ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades), les seves entitats i organismes dependents (organismes autònoms i empreses públiques) i altres ens públics associatius (mancomunitats i consorcis) del Camp de Tarragona, de les Terres de l’Ebre i del Baix Penedès. Des que es van començar a convocar, l’any 2014, s’han beneficiat d’aquests ajuts un total de 20 entitats de la demarcació amb un import global que ascendeix fins als 534.040,07 euros.

Etiqueta: 
Emprenedoria
Galeria d'imatges