La Diputació de Tarragona impulsa l'emprenedoria entre els joves sense feina ni estudis

Amb cinc projectes propis que beneficiaran més d'un centenar de persones d'entre 18 i 29 anys del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

08/02/2016
Promoció Econòmica
Tarragona
Comunicació

 

Aconseguir la inserció laboral de joves sense estudis ni treball. Aquest és l'objectiu de les diferents iniciatives que impulsa la Diputació de Tarragona en el marc dels Programes de Garantia Juvenil de la Generalitat. Els projectes s'adrecen a persones entre 18 i 29 anys d'arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i incideixen en aspectes com l'emprenedoria i l'autocupació, la formació i la realització de pràctiques. A través de l'àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació, la Diputació treballa en cinc actuacions pròpies que  tindran com a beneficiaris a 123 joves aturats que estiguin inscrits en el Programa Garantia Juvenil (http://www.dipta.cat/garantiajuvenil). D'altra banda, la institució supramunicipal col·labora amb l'Ajuntament de Tarragona en un programa relacionat amb la creació d'empreses  vinculades amb l'esport, aprofitant l'impuls que els Jocs Mediterranis 2017 aportaran a aquest àmbit.

 

Per una banda, sota el lema Jove, activa't, 15 joves rebran suport, assessorament i orientació individual o col·lectiu per millorar la seva inserció laboral. D'altra banda, dins del projecte Forma't i emprèn, la primera de les actuacions programades per la Diputació de Tarragona, anomenada Casa d'oficis, farà possible que durant sis mesos 8 alumnes rebin formació en energies renovables i manteniment d'edificis en general. Posteriorment, podran fer pràctiques remunerades dels coneixements adquirits. Aquesta edició tindrà lloc a Reus. Una altra de les actuacions previstes se centra en la formació de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) relacionades amb l'emprenedoria, en aspectes com la gestió empresarial, la gestió de xarxes socials o la creació de webs. Se'n faran dues edicions, una al Camp de Tarragona i una altra a les Terres de l'Ebre, amb 20 joves a cadascuna. Una altra línia d'actuació és l'assesorament per a l'autoocupació i creació d'empreses, per tal de formular un pla de negoci viable. Se'n faran dues edicions, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, respectivament, amb 30 joves en total. Finalment, una altra actuació incidirà en la formació i promoció de la cultura emprenedora.

Aquests projectes compten amb l'ajut del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en el marc de la iniciativa d'ocupacio juvenil, d'acord amb els programes integrals de Garantia Juvenil.

Etiqueta: 
Ocupació
Galeria d'imatges