La Diputació de Tarragona inverteix 13,6 M € a la recta final de l'any

Entre els projectes destacats hi ha la millora de carreteres a Almoster, Blancafort, Sant Salvador (el Vendrell), Vinebre i la Palma d'Ebre i una nova actuació per lluitar contra els problemes al subsol de Barberà de la Conca

29/10/2015
Infraestructures
Tarragona
Comunicació
Presentació dels diferents projectes
Presentació dels diferents projectes

Almoster, al Baix Camp, i Blancafort, a la Conca de Barberà, comptaran amb noves variants que augmentaran la fluïdesa del trànsit i la seguretat de conductors i vianants. Aquesta millora, que també inclou la remodelació de la travessera de Sant Salvador, del Vendrell, serà possible gràcies a les inversions que la Diputació de Tarragona ha previst destinar en aquest tram final de l'any. També incidiran en la lluita contra l'esquerda al nucli urbà de Barberà de la Conca, i en entitats i activitats culturals d'arreu del territori. Una part també servirà per ajudar desplaçats de territoris en guerra. En conjunt, es destinaran a aquests i altres projectes un total de 13,6 milions d'euros, provinents d'assignacions del pressupost d'aquest any 2015 que finalment no s'han fet efectives i també de la darrera anualitat del Pla d'Assistència Municipal (PAM).

Aquests projectes els ha avançat aquest dijous al migdia el president de la Diputació, Josep Poblet, juntament amb el vicepresident segon de la institució, Josep Masdeu, i el diputat Joan Piñol. Pel que fa a les millores en carreteres, aquestes donaran resposta a necessitats en matèria de trànsit, mobilitat i seguretat, i representen un nou impuls a la xarxa viària de la demarcació, i s'afegiran a la resta d'actuacions previstes a les carreteres en els pressupostos de 2016. Pel que fa a la circumval·lació d'Almoster, serà un tram completament nou, d'un quilòmetre i mig, aproximadament, que unirà les carreteres TV-7049 i T-3231. Això evitarà que els vehicles hagin de continuar circulant pel nucli urbà d'Almoster i, al mateix temps, millorarà les connexions entre Almoster, Castellvell del Camp, la Selva del Camp i la C-14. Per a aquesta obra s'han destinat 2 milions d'euros, xifra que inclourà la construcció d'alguns ponts per superar rieres. El projecte està pendent de redacció i posterior tramitació.

Quant a la millora a Blancafort, el projecte preveu el condicionament de la carretera TV-2338 des de la TV-2337 a la TV-2336. Tindrà un quilòmetre i mig de recorregut, aproximadament, i, en aquest cas, inclourà un carril per a vianants i bicicletes. L'obra està pressupostada en 618.000 euros, i el projecte ja està redactat i en fase de tramitació, per la qual es preveu que les obres es puguin iniciar l'any vinent. Finalment, la millora de la travessera de Sant Salvador, del Vendrell, convertirà aquesta carretera en una via urbana al llarg de 400 metres, que es dotaran de voreres amples, serveis i arbrat. El pressupost de l'obra és de 700.000 euros. Una altra obra en matèria d'infraestructures viàries que s'impulsarà és la remodelació del segon tram de la carretera entre Vinebre i la Palma d'Ebre, pressupostat en 1,12 milions d'euros.

Ajut contra l'esquerda de Barberà
Pel que fa a la lluita per resoldre els problemes al subsòl del nucli urbà de Barberà de la Conca, on fa anys va aparèixer una esquerda que travessa la població, la Diputació de Tarragona hi destinarà 500.000 euros, 200 dels quals els seran restituïts per la Generalitat. L'aportació de la Diputació permetrà escometre el problema mitjançant un reforçament en diferents punts, un sistema que faria una funció de subjecció similar a la dels arcbotants de les catedrals. Aquest sistema, ha indicat Poblet, permetrà alleujar el temor que viuen els habitants de la població per aquesta situació. Aquesta actuació se suma al suport que la Diputació ja ve duent a terme en aquest municipi per tal de solucionar el problema.

Aportacions extraordinàries per a obres, entitats i activitats culturals
En la presentació d'avui s'ha destacat, així mateix, els ajuts extraordinaris per a obres, entitats i activitats culturals, per valor de 750.000 euros, i l'aportació, ja anunciada al seu dia, de 100.000 euros per ajudar persones desplaçades de territoris en guerra. També s'ha posat de manifest el punt de l'ordre del dia del Ple d'aquest mes que preveu la congelació, i en alguns casos la rebaixa, de les ordenances fiscals de la Diputació per a l'any vinent.

Etiqueta: 
Diputació
Galeria d'imatges