La Diputació farà possible que la Nit de Santa Llúcia se celebri a Tarragona, al desembre

Josep Poblet rep la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i altres representants de l’entitat que organitza la festa de les lletres catalanes.

25/04/2012
La Diputació farà possible que la Nit de Santa Llúcia se celebri a Tarragona
La Diputació farà possible que la Nit de Santa Llúcia se celebri a Tarragona

El suport de la Diputació de Tarragona farà possible que la Nit de Santa Llúcia, la festa de les lletres catalanes, se celebri a la ciutat. Aquest esdeveniment tindrà lloc al desembre, en el marc de la capitalitat cultural de Tarragona. Josep Poblet ha refermat aquest migdia la col·laboració de la Diputació en aquesta festa emblemàtica per a la cultura catalana, durant la trobada que ha mantingut amb una delegació d’Òmnium, encapçalada per la presidenta de l’entitat, Muriel Casals, i la presidenta al Tarragonès, Rosa Maria Codines. Segons Poblet, la Diputació donarà el seu suport per tal que la Nit de Santa Llúcia “sigui tot un èxit, fet que contribuirà a incrementar el prestigi i el vessant cultural del nostre territori”.

La Nit de Santa Llúcia no se celebrava a Tarragona d’ençà el 1972. La d’enguany serà la 62a edició de la festa. L’anterior va tenir lloc a Barcelona, coincidint amb el 50è aniversari d’Òmnium Cultural. En el transcurs de l’edició de l’any passat de la Nit de Santa Llúcia, es van lliurar els premis Sant Jordi, de novel·la; Mercè Rodoreda, de contes i narracions; Carles Riba, de poesia; Josep Maria Folch i Torres, de novel·la per a nois i noies; Joaquim Ruyra, de narrativa juvenil; el memorial Joan B. Cendrós i Carbonell, per a treballs publicats en mitjans de comunicació; el premi Joan Maragall, sobre cristianisme i cultura; el Joan Profitós, d’assaig pedagògic, el Ferran Soldevila, de biografia, memòria i estudis històrics; el guardó Òmnium Cultural de Comunicació, i el premi Esport i Ciutadania. L’any 2007, la Nit de Santa Llúcia es va celebrar a Reus.

Fundat el 1961, Òmnium Cultural (www.omnium.cat) treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya.
Un moment de la visita

Galeria d'imatges