La Diputació impulsa la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables a través de diversos projectes de la Creu Roja

Amb una aportació total de 270.000 euros que es destinaran a iniciatives per a la gent gran, per a refugiats, sol·licitants d’asil i famílies en situació crítica

18/02/2021
Diputació
Tarragona
Comunicació
La presidenta Noemí Llauradó durant una visita a Creu Roja l'any 2020
La presidenta Noemí Llauradó durant una visita a Creu Roja l'any 2020

La Diputació de Tarragona ha mostrat el seu compromís amb els col·lectius vulnerables mitjançant tres línies d’ajuts que impulsaran diversos projectes de la Creu Roja. Aquesta col·laboració suposarà una inversió total de 270.000 euros que permetran millorar la qualitat de vida de persones grans, refugiats, sol·licitants d’asil i families en situació crítica de la demarcació de Tarragona.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha subratllat la rellevància de l’acció d’entitats socials en situació d’emergència social com la que estem vivint. En aquest sentit, “la Diputació ha de col·laborar amb la Creu Roja per donar suport als més vulnerbles i fomentar la seva autonomia”, ha assegurat.

Per la seva banda, el president de la Creu Roja Tarragona, Sr. Ramón Grau, ha destacat que “en el darrer any, fruit de la COVID19 i de les conseqüències econòmiques i socials que s’hi han derivat, hem detectat un augment significatiu de població que ha esdevingut vulnerable en el nostre entorn més immediat. Agraïm el compromís de la Diputació de Tarragona per fer front aquesta difícil realitat. Les ajudes atorgades ens permetran reforçar la nostra actuació sobre el territori amb l’objectiu de pal·liar els efectes creixents de la pandèmia”.

Del total de diners que aportarà la Diputació a la Creu Roja, 150.000 euros aniran destinats a reforçar els ajuts extraordinaris d’atenció humanitària mitjançant targetes de prepagament per aliments, ja que la demanda d’aquest servei arran de la pandèmia s’ha incrementat. 

Per altra banda, destinarà 70.000 euros al projecte de productes de suport a la gent gran de l’entitat social. Es tracta d’una iniciativa que té l’objectiu de promoure la independència de persones d’aquest col·lectiu que presenten limitacions per a la realització de les activitats regulars de la vida diària, i contribuir així a millorar la seva qualitat de vida, facilitar la permanència en el seu entorn habitual i, en evitar les situacions de desarrelament i desintegració social. 

Per últim, 50.000 € anirian adreçats a facilitar la inserció laboral de les persones refugiades i sol·licitants d’asil, mitjançant la iniciativa d’itineraris laborals específics de Creu Roja.  Els itineraris laborals no només cerquen la inclusió de l’individu al món professional, sinó també reforçar la seva autonomia a través del desenvolupament d’habilitats socials per tal que puguin aconseguir un lloc de feina en cas de trobar-se en situació d’atur. 

Etiqueta: 
Diputació
Galeria d'imatges