La Diputació millora la seguretat viària a la TP-2031, en un tram de 4,5 km entre Vilabella, Bràfim i Alió

Les obres, que ampliaran la calçada fins a 9 metres, milloraran els accessos a Bràfim i al polígon industrial d'Alió i permetran una convivència segura entre automòbils i ciclistes

29/03/2021
Xarxa Viària
Bràfim
Comunicació
Carretera
Carretera

La Diputació de Tarragona iniciarà aquest mes d’abril els treballs de la darrera fase del condicionament de la carretera TP-2031 de Tarragona a la C-51, concretament al tram que va de la TV-2034 a la C-51, entre Vilabella, Bràfim i Alió. Les obres, que representaran una inversió de 2,5 milions d'euros, milloraran la seguretat viària en aquest tram de 4,5 km per on passen més de 2.000 vehicles cada dia. L'ampliació de la calçada fins a 9 metres, la construcció de 3 rotondes a Bràfim i la millora dels accessos a Bràfim i al polígon industrial d'Alió contribuiran a augmentar la comoditat i seguretat de la via. L'actuació també ha previst el desplegament de la xarxa de fibra òptica amb canalització d'infraestructura de telecomunicacions al llarg de tot el tram. Es preveu que les obres s'allarguin 1 any, fins al mes d’abril del 2022.

L'ampliació de la calçada fins a 9 metres permetrà obtenir 2 carrils de circulació de 3 metres cadascun i vorals d'1,5 metres d'amplada que milloraran la seguretat dels nombrosos ciclistes que circulen per aquesta carretera. Les obres també han previst la millora dels revolts existents i la construcció de 3 rotondes a Bràfim per ordenar el trànsit a  les interseccions. D'altra banda, l'actuació inclourà la millora del drenatge, mitjançant la formació de cunetes transitables, la reposició de la senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació de barreres de seguretat. Per a la realització dels treballs s'adoptaran les mesures correctores d'impacte ambiental, com la integració dels trams restants de la carretera antiga, l’estesa de terra vegetal i la hidrosembra de tots els talussos.

Al llarg dels últims anys la Diputació ha anat actuant per fases a laTP-2031, adaptant els paràmetres de la carretera a les exigències de la seguretat de tots els usuaris. L'última fase que es va executar va ser  el condicionament del tram entre l’Argilaga i la TV-2034.

Etiqueta: 
Carreteres
Galeria d'imatges