La Diputació millorarà la seguretat de la carretera TP-2031 a l’Alt Camp i la T-1110 entre Horta de Sant Joan i la província de Terol

Les obres començaran el primer trimestre del 2021 i suposaran una inversió de prop de 5 milions d’euros

15/05/2020
Xarxa Viària
Tarragona
Comunicació
La carretera T-1110 transcorre pel terme municipal d'Horta de Sant Joan
La carretera T-1110 transcorre pel terme municipal d'Horta de Sant Joan

La Diputació de Tarragona millorarà les carreteres TP-2031, entre la TV-2034 i la   C-51, al seu pas pels termes de Vilabella, Alió, Bràfim i Vila-rodona, i la T-1110 que uneix la T-330 a Horta de Sant Joan fins al pont del Riu Algars, al límit de la demarcació de Tarragona amb la província de Terol. El projecte de millora d’aquestes dues vies es va aprovar al darrer ple extraordinari de la Diputació del passat divendres. Les obres suposaran una inversió d’uns 5 milions d’euros i començaran durant el primer trimestre del 2021.

“El condicionament d’aquestes vies és una inversió molt important, ja que són prop de 5 milions d’euros. Però, considerem que es tracta d’actuacions molt necessàries perquè permetran garantir al màxim la seguretat dels usuaris d’ambdues carreteres i, per tant, reduir el risc d’accidents”, explica el diputat delegat del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació de Tarragona, Adam Tomàs.

Les obres a la TP-2031 tindran lloc al tram de la via entre la TV-2034, que uneix Valls amb Vilabella, i la rotonda amb la C-51. En concret, s’ampliarà la calçada fins als 9 metres, amb vorals d’1,5 metres inclosos; es milloraran els revolts i el drenatge; es construiran cunetes transitables, i s’adequarà la senyalització. També es reordenaran les interseccions amb les vies cap a Bràfim, amb el camí a Puigpelat, el camí d’Alió i amb el polígon industrial Alió-Bràfim, en alguns casos amb la construcció de rotondes. Les actuacions permetran millorar la seguretat a la TP-2031, una via que suporta una mitjana de 2.051 vehicles al dia, és molt utilitzada per ciclistes i on hi han tingut lloc accidents greus en els darrers anys.Els treballs comportaran una inversió de 2,997.846,97 d’euros iposaran punt i final al condicionament total de la via, que s’ha anat realitzant per fases durant els últims anys.

Pel que fa a la T-1110, també s’ampliarà la carretera per encabir dos carrils de 3 metres d’ample cadascun. A més, realitzaran millores puntuals del traçat en planta i alçat; es treballarà en el drenatge, i es renovarà el paviment, la senyalització i els elements de contenció. Les obres previstes en aquesta via suposaran una despesa d’1,994.935,05 d’euros. La Diputació de Terol s’havia encarregat històricament del manteniment de la T-1110 per motius de proximitat i continuïtat de les vies, ja que es trobava integrada a la TEV-3303 que uneix els municipis de Cretes i Lledó, a Terol. La situació va canviar l’any 2016 quan es va reconèixer expressament la titularitat i gestió tarragonina d’aquest tram ja que transcorre pel terme municipal d’Horta de Sant Joan, mitjançant un conveni de col·laboració entre ambdues diputacions.

Etiqueta: 
Carreteres
Galeria d'imatges