La Diputació promou la prevenció d'incendis al sud del Priorat

En el marc de l’aliança amb l’Obra Social “la Caixa” per a la preservació d’espais naturals i la reinserció de col·lectius en risc d’exclusió social

15/07/2013
Premsa
La Diputació promou la prevenció d'incendis al sud del Priorat
La Diputació promou la prevenció d'incendis al sud del Priorat

La Diputació de Tarragona col·labora amb l'Empresa d’Inserció Sociolaboral i Serveis Ambientals de la Serra de Llaberia SL en la prevenció d’incendis forestals al sud de la comarca del Priorat, en zones de la Torre de Fontaubella, Marçà, Capçanes, l’EMD de la Serra d’Almos, el Masroig i els Guiamets. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’aliança entre la Diputació i l’Obra Social “la Caixa” per a la preservació d’espais naturals de la demarcació i la reinserció de col·lectius en risc d’exclusió social. La institució supramunicipal destina 55.000 euros per a aquestes actuacions, segons l’acord signat pel president de la Diputació, Josep Poblet, i el president de l'entitat Serra de Llaberia, Marcel Salsench.

Concretament, els treballs permetran reduir la densitat de la massa forestal per la previsió d’incendis en zones de la conca del riu Siurana i de la serra de Llaberia. Així mateix, l'acord preveu la realització de tallers divulgatius a les escoles locals sobre totes aquestes accions de prevenció. Pel que fa a l'aspecte sociolaboral, pretén mantenir el nombre d’usuaris i itineraris d’inserció per a col·lectius en risc d’exclusió social, en una comarca on les oportunitats de treball son limitades, així com incentivar l’economia local.

Durant l’acte de signatura, Josep Poblet ha reiterat el compromís de la Diputació en l’aspecte social i mediambiental, amb l'objectiu que “en temps difícils, aquests àmbits se’n ressentin com menys millor”.

Galeria d'imatges