La dissenyadora de producte, Gemma Bernal, explica el procés de disseny d’una creació a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa

Amb un gran recorregut professional per tot el món i molta experiència en la docència Bernal presenta ‘A taula!’ el divendres 28

26/02/2020
Educació
Tortosa
Comunicació

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa organitza una conferència a càrrec de la dissenyadora de producte, Gemma Bernal, en marc de les jornades tècniques de l’Institut de l’Ebre, aquestes consisteixen en diverses activitats destinades als alumnes de tot el centre i també estan obertes al públic.

Bernal presenta ‘A taula!’ el divendres dia 28 a les set de la tarda on explicarà el procés de disseny, contacte amb l’empresa, producció... a través d’imatges i objectes. Des de la idea a la creació del producte final ceràmic.

La dissenyadora s’ha format a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha dissenyat gairebé tota la seva vida i tota mena de productes, sobretot els destinats a ser usats per les persones. Aposta per les solucions senzilles i enginyoses, i això es reflecteix a les seves propostes.

Ha exercit la docència durant vint-i-set anys, tant a Espanya com per tot el món. Les seves experiències a països, entre els quals Índia, Perú, Mèxic i Corea han estat molt enriquidores. Ha desenvolupat projectes amb ONG’s, convidada per governs, donant suport a artesans per dissenyar productes d’interès per un mercat d’exportació.

Viu la seva professió amb una actitud decidida cap a la vida i tot el que l’envolta. Tot i que considera que és dissenyadora per casualitat, declara que “Tots tenim uns valors o capacitats i depèn del moment, on fas cap i de les persones que et trobes, que el camí que tries és un o un altre”.

L’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona ofereix conjutament amb l’Institut de l’Ebre un cicle tècnic superior d’arts plàstiques i disseny modelisme i matriceria ceràmica per la indústria alimentària.

Galeria d'imatges