La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació actuarà a la Tarraco Arena Plaça i a Amposta després de la seva estada anual

Un total de 65 de joves músics dels tres conservatoris de la Diputació comparteixen sessions de treball aquesta setmana a Prat de Comte abans de l'actuació conjunta

10/07/2018
Cultura
Prat de Comte
Comunicació
Un dels assajos que aquests dies realitzen els músics de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona
Un dels assajos que aquests dies realitzen els músics de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) ha iniciat aquest dilluns a Prat de Comte la seva catorzena estada de convivència que culminarà amb dos concerts gratuïts aquest cap de setmana. El primer concert serà a l'Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta el 14 de juliol i el segon a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona dilluns 16 de juliol, ambdós a les 19.00 hores.

Un total de 65 alumnes dels conservatoris de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa participen enguany en aquest projecte pedagògic que porta els alumnes a viure la música de manera conjunta durant una setmana. Des d'aquest dilluns i fins al dissabte 14 de juliol, l’alberg Ca la Jepa de Prat de Comte torna a ser la seu d'aquesta estada anual. La iniciativa permet als alumnes assajar i treballar coordinadament per poder formar una agrupació excepcional per les seves dimensions i nivell. Durant els assajos, els participants prepararen un repertori rellevant amb l'objectiu d'actuar davant del públic sota la batuta d’un reconegut director. En aquesta ocasió, el director convidat a l’estada i encarregat de dirigir els concerts serà Salvador Brotons. També actuarà Albert Guinovart, com a pianista solista.

 

Programa:

1a part

Concert per a piano i orquestra núm. 2 en do menor, Op. 18 - Sergei Rachmaninov

-Moderato

-Adagio sostenuto

-Allegro scherzando

Albert Guinovart, piano solista

 

2a part

Gaudí - Albert Guinovart

Obertura Karelia, Op. 10 - Jean Sibelius

Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona

Salvador Brotons, director

 

Salvador Brotons és actualment el director titular de la Banda Municipal de Barcelona i professor de composició i orquestra a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha estat director titular de l'Orquestra Simfònica de Balears, de l'Orquestra Simfònica del Vallés i de la Vancouver Symphony Orchestra. També ha dirigit com a director convidat orquestres a països com EEUU, Israel, França, Alemanya, Xina, Polònia, Corea del Sud, Mèxic, Uruguai, Colòmbia i Bulgària., entre d'altres. Com a compositor ha escrit més de 140 obres majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat importants premis de composició.

 

Albert Guinovart és professor d'orquestració i composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Pianista i compositor, s'ha format al Conservatori Superior de Barcelona i a Londres amb la pianista Maria Curcio. Com a pianista solista ha actuat amb orquestres com OBC, Simfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester Kölner, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki o Philarmonic Orchestra. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de lso Ángeles, Ainhoa Arteta, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato. Com a compositor té diverses òperes, música simfònica i de cambra. És conegut també pels seus musicals Mar i Cel, Flor de Nit o Gaudí. També ha compost sintonies de sèries televisives com Nissaga de Poder, Laberint d'Ombres, Mirall Trencat i El Cor de la Ciutat.

Galeria d'imatges
  • L'estada es realitza a Prat de Comte durant aquesta setmana