La presidenta de la Diputació de Tarragona visita les darreres actuacions de millora a la xarxa viària de les Terres de l’Ebre

El condicionament de la TV-3408, d’Amposta a Sant Carles de la Ràpita, i la reforma de la T-301, entre Tortosa i Bítem, han permès millorar la seguretat en aquestes vies.

12/12/2020
Xarxa Viària
Tarragona
Comunicació
La presidenta ha visitat les darreres millores efectuades a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre
La presidenta ha visitat les darreres millores efectuades a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha visitat aquest dissabte a la tarda les darreres millores realitzades a la xarxa viària de les Terres de l’Ebre. Durant el recorregut, la presidenta ha conegut de primera mà els treballs duts a terme recentment a la T-301, entre Tortosa i Bítem, i a la TV-3408, en el tram que connecta Sant Carles de la Ràpita i Amposta. Totes dues actuacions s’han realitzat amb l’objectiu de millorar la seguretat i la convivència del trànsit en aquestes vies i han suposat una inversió de 4,6M€.

Acompanyada pel vicepresident, diputat delegat del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs; la presidenta ha iniciat la visita a Tortosa, al portal de Remolins, a la cruïlla amb la T-301. Des d’allà, han pogut veure les millores realitzades en aquesta via d’accés al municipi, l’ampliació de la calçada que s’hi ha dut a terme i els elements de seguretat i il·luminació que s’hi han incorporat, entre d’altres. També l’han acompanyat l’alcaldessa de Tortosa i vicepresidenta de la Diputació, Meritxell Roigé, i la presidenta de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bítem, Lourdes Domènech.

A Amposta, la intervenció a la TV-3408 tenia com a objectius la millora de la seguretat amb la instal·lació de nous elements a la via, l’ampliació de la calçada i el condicionament de l’accés al port de Sant Carles de la Ràpita amb la construcció d’una nova rotonda; per això la visita també ha comptat amb la presència de l’alcalde d’aquest municipi, Josep Caparrós.

Millores a la T-301

A la carretera T-301, entre Tortosa i Bítem, les obres han permès ampliar la calçada fins als 9 metres, habilitant vorals amplis i cunetes transitables per facilitar la mobilitat i la convivència amb ciclistes i vianants. A més, s’hi ha treballat en les millora de les entrades a Bítem i Tortosa; s’hi han instal·lat nous elements de seguretat i il·luminació; s’hi ha ampliat el pont sobre el barranc del Torrent; i s’hi han condicionat accessos a camins veïnals i finques particulars, entre d’altres.

En total, s’han condicionat 2,5 quilòmetres de la T-301, en 4 trams diferenciats, i la inversió ha estat d’uns 2,1M€. Aquesta és la segona fase del projecte de millora global de la carretera, on ja s’hi va actuar en altres tres trams l’any 2014. Llavors el pressupost va ser d’1,4M€ i va permetre millorar el drenatge de la via i ampliar el pont sobre el barranc dels Estrets. Ambdues fases han suposat una inversió total de prop de 3,5M€.

Condicionament de la TV-3408

A la carretera TV-3408, la Diputació ha condicionat el tram entre la sortida d’Amposta i l’encreuament amb la TV-3406. Les tasques han consistit en l’ampliació de la calçada fins als 8 metres; la renovació del paviment i la construcció d’una rotonda a la intersecció amb la TV-3406 per millorar la seguretat en aquest punt d’accés al port de Sant Carles de la Ràpita. També s’hi ha col·locat una barrera de seguretat al costat dret de la via per protegir el trànsit de possibles caigudes al canal. El traçat de la carretera no s’ha vist alterat per les obres, però sí que s’han fet modificacions en la rasant per millorar el perfil de la calçada. A més, s’hi han condicionat els accessos a les finques confrontants amb la via. Aquesta actuació és la primera fase del projecte de condicionament de la TV-3408 i ha suposat una inversió de més de 2,5 M€.

Etiqueta: 
Carreteres
Galeria d'imatges
  • La presidenta ha visitat les últimes millores fetes a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre
  • La presidenta ha visitat les últimes millores fetes a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre