L’Àlbum de l’Arxiu: 50 anys del desdoblament de la calçada de l’Autovia Tarragona-Salou

L’Arxiu de la Diputació de Tarragona recorda la inauguració de les obres amb la difusió d’una imatge del seu fons documental

17/07/2020
Diputació
La Canonja
Comunicació
L'autovia de Tarragona a Salou el 18 de juliol de 1970
L'autovia de Tarragona a Salou el 18 de juliol de 1970

El 17 de juliol de 1970 es va inaugurar el desdoblament de la calçada de l’autovia de Tarragona a Salou. L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona recorda aquest moment, 50 anys després, amb la difusió d’una imatge del fotògraf Chinchilla extreta del seu fons documental.

La fotografia mostra com els vehicles ja circulen per l’autovia el mateix dia de la inauguració de l’obra que permetia la circulació de més vehicles i amb més seguretat. La Diputació va ser l’encarregada de realitzar aquestes obres, que van començar el 16 de gener de 1970 i es van completar en sis mesos amb un pressupost de 12.631,601 pessetes.

Les obres van suposar la millora d’un tram de 2 quilòmetres d’autovia, a la zona de ‘La Laboral’ que es van sumar als cinc quilòmetres ja construïts anteriorment. En concret es va construir una plataforma de 23 metres quadrats constituida per dos vorals exteriors de 7,30 metres amb dos carrils per sentit i una mitjana de separació.

Aquesta autovia, inaugurada l’any 1968, va suposar un gran canvi en les vies de comunicació entre Tarragona i Salou, ampliant la capacitat d’entrada i sortida de vehicles i pensant, principalment en el foment del turisme.

 

Etiqueta: 
Arxiu Diputació
Galeria d'imatges