“L’àlbum de l’Arxiu” recorda el Dia de la Comarca de fa 50 anys

Nou lliurament del projecte que difon fotografies històriques conservades a l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona

28/10/2020
Diputació
Comunicació
Inauguració del poliesportiu de Móra la Nova el 1970
Inauguració del poliesportiu de Móra la Nova el 1970

 

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona treu a la llum dues fotografies del Dia de la Comarca del 1970, coincidint amb el 50è aniversari d’aquesta celebració. Es tracta de la inauguració del Poliesportiu municipal de Móra la Nova i del Grup de Danses de l'Aleixar, que va ballar a l'actual Plaça de la Vila amb motiu de la inauguració de la Casa del Metge i les Escoles. L’autor de les imatges és el fotògraf Chinchilla de Tarragona.

A Móra la Nova, el 27 d’octubre de 1970 es va inaugurar el Poliesportiu municipal i l'Avinguda de la Diputació. A l’acte hi van actuar els gegants i la Filharmònica d'Amposta i la madrina del poliesportiu va ser María Asunción Clúa, filla de José Clúa, que en aquell moment era president de la Diputació. A l'Aleixar, el 31 d’octubre del mateix any, es va inaugurar la Casa del Metge (consultori mèdic) i les Escoles. L’acte va comptar amb la desfilada de les autoritats fins al Centre la Unió, acompanyats dels gegants i els nanos.

El Dia de la Comarca se celebrava per reconèixer els pobles rurals de cada comarca que havien realitzat obres i millores d'interès local destacables durant aquell any. A la cita hi assistien les autoritats locals i al carrer s’hi realitzaven tota mena d'actes folklòrics. L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona conserva les fotografies dels diversos pobles que van celebrar el Dia de la Comarca en diferents anys de la dècada dels 70.

El projecte 'L'àlbum de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona' es pot consultar, juntament amb altres informacions referides a aquest servei, a l'apartat de l'Arxiu de la web de la Diputació.

Galeria d'imatges
  • Inauguració del poliesportiu de Móra la Nova (1970)
  • Grup de danses de l'Aleixar (1970)