‘L’Àlbum de l’Arxiu’ recorda la fira ExproReus de fa 50 anys

Nou lliurament del projecte que difon fotografies històriques conservades a l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona

09/10/2019
Cultura
Tarragona
Arxiu
Estand de la Diputació a l'ExproReus de 1969
Estand de la Diputació a l'ExproReus de 1969

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona treu a la llum una fotografia de la fira ExproReus de 1969, coincidint amb una nova edició d’aquesta trobada comercial a la capital del Baix Camp, que enguany se celebra del 10 al 13 d’octubre. La publicació d’aquesta imatge forma part del projecte de difusió l’’Àlbum de l’Arxiu’.

A la imatge es pot veure l’estand de la Diputació de Tarragona a la fira de 1969, tot just ara fa 50 anys. En aquella edició, la trobada comercial es va situar als terrenys de l’antiga estació ferroviària de Reus i va rebre 170.000 visitants. Al fons de la imatge es pot veure la construcció del pavelló que acolliria després la fira, inaugurat el 1978 per l’alcalde de Reus Miquel Colàs i el president de la Generalitat, Josep Tarradellas.

La I Feria de Muestras de la Provincia a Reus es va celebrar el 1942, amb 82 empreses participants i un gran èxit. Des de llavors, es va celebrar cada 6 anys; a partir de 1963 cada tres anys, i des de 1974 ho va fer bianualment. Al llarg de la seva història, ExproReus ha tingut fins a sis emplaçaments diferents a la ciutat: el Passeig Sunyer, el Mercat Central, la zona del Passeig de Mata, l’àrea de l’Avinguda Estació, l’avinguda del Comerç de forma provisional i el Tecnoparc. Aquestes instal·lacions són les actuals i es van inaugurar el 2010 després d’una inversió de 46 milions d’euros.

El projecte 'L'Àlbum de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona' es pot consultar, juntament amb altres informacións referides a aquest servei, a l'apartat de l'Arxiu de la web de la Diputació.

 

Etiqueta: 
Arxiu
Galeria d'imatges