Les Jornades de la Galera tornen a les Terres de l'Ebre amb la millor cuina dedicada a aquest crustaci

L'activitat tindrà lloc del 12 de febrer al 6 de març als municipis mariners d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona

09/02/2016
Turisme
l'Ametlla de Mar
Comunicació

Els municipis d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita han presentat aquest dimarts, en directe des de La Cala Ràdio a l'Ametlla de Mar, les III Jornades de la Galera. Aquesta activitat tindrà lloc als quatre municipis ebrencs del 12 de febrer al 6 de març i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre.

La presentació de les jornades, que s'ha difós a diverses ràdios locals de Catalunya a través de la Xarxa Comunicació Local ha anat a càrrec del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer; de l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat; de l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós; de l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, i de l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. Els quatre municipis mariners s'uneixen un cop més, sota el paraigua de la marca Terres de l'Ebre, per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l'Ebre.

Un total de 48 restaurants oferiran menús on la galera serà la base dels seus plats, i on vins del territori com els de garnatxa blanca, de la DO Terra Alta, maridaran els múltiples àpats oferts. Les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d'aquesta manera l'estada dels visitants al territori.

La principal novetat d'aquesta edició és el concurs de fotos que s'ha organitzat per tal que els participants a les jornades puguin realitzar fotos dels plats que degustin i publicar-les a Instagram amb els hashtags #jornadesgalera, #terresdelebre #nomdelrestaurant i #nomdelapoblacio. El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dues persones a qualsevol dels restaurants adherits a les jornades.

Amb aquesta tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera es referma el projecte Viles Marineres que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promociona conjuntament aquests quatre municipis pesquers de la destinació. De fet, aquest any 2016 les poblacions d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita seran objecte d'una intensa campanya al sud de França i Guipúscoa, amb l'objectiu de potenciar els mercats de proximitat.

Etiqueta: 
Turisme
Galeria d'imatges