L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona recull el premi Carles Miralles i Solà per les il·lustracions sobre món romà per a la Viquipèdia

Alumnes d'aquest centre també han format part dels equips guanyadors de dos premis Codeathon URV

01/03/2016
Cultura
Tarragona
Comunicació
Lliurament del premi Carles Miralles, que atorga la revista Auriga
Lliurament del premi Carles Miralles, que atorga la revista Auriga

Empar Escobar, del departament d'Il·lustració de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT); Francesc Tarrats, del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, i Lluís Madurell, de l'Amical Wikimedia han recollit el premi Carles Miralles i Solà concedit per la Revista Auriga al projecte ‘WikiArs a Tarragona’. Aquesta iniciativa, desenvolupada a Tarragona per aquestes tres entitats, ha permès que estudiants de l’EADT realitzin, a través d’un conveni de pràctiques, imatges il·lustratives de temes històrics d’època romana, que puguin ser utilitzades, amb una llicència lliure, a Viquipèdia i altres publicacions. Tots els treballs es poden trobar a https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:WikiArS_in_Tarragona

Aquest projecte, iniciat durant el curs 2013-2014, continua en actiu amb una clara voluntat de futur amb l’objectiu de fer del coneixement de la història i del patrimoni una eina per a l’educació i per al desenvolupament social. El premi s'ha lliurat en el marc de l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona, juntament amb altres guardons que concedeix la revista Auriga (http://www.auriga.cat), única publicació en català dedicada específicament a la divulgació del món antic a Catalunya.

Premi Codeathon
Així mateix, estudiants de Gràfica Interactiva de l'EADT han resultat guanyadors, juntament amb els seus equips, en dues categories del premi Codeathon (http://www.codeathon2016.urv.cat), on els participants desenvolupen solucions tecnològiques per a les necessitats dels diferents col·lectius universitaris, en menys de 48 hores.

L'equip on participava Dani Pena ha guanyat el premi Institut, dotat amb 300€ i que premiava els projectes d'equips formats íntegrament per estudiants no universitaris. L'equip on participava Mònica Guerrero ha guanyat el 2n Premi Codeathon, dotat amb 1.000 €.

La majoria de propostes han estat aplicacions per a telèfons mòbils en què es donaven solucions útils als estudiants, com ara localitzar i comparar preus de comerços, llocs on imprimir els treballs universitaris, i també xarxes on els estudiants poden compartir apunts i informació sobre professors.
 

Etiqueta: 
Premis
Galeria d'imatges
  • Lliurament del premi Institut dels Codeathon
  • Lliurament del 2n premi Codeathon