Portes obertes de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

Un dia per poder accedir a les entranyes de l’Arxiu General, d’accés restringit, i conèixer de primera mà quina és la tasca diària dels arxivers

03/06/2019
Cultura
Tarragona
Comunicació

               

L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona obrirà les seves portes i oferirà visites guiades gratuïtes el proper dijous 6 de juny, una oportunitat per descobrir aquest equipament amb motiu del Dia Internacional dels Arxius que se celebra el 9 de juny. Els assistents a les visites podran conèixer de prop les diferents tasques que s'hi duen a terme i el tipus de documents que es conserven en aquest espai.

Durant les visites, que es duran a terme entre les 10 i les 12 del matí, els assistents podran comprovar les condicions ambientals en què es conserven els documents, coneixeran les tasques que es realitzen a l'Arxiu i quin tipus de documents s'hi guarden. També tindran l'oportunitat d'accedir a espais on es conserven els fons documentals i que normalment són d'accés restringit, més de 6.000 metres linials amb 6 dipòsits climatitzats on es custodia el fons documetnal de la Diputació, que data de mitjans del segle XIX.

 Aquestes visites són una oportunitat per descobrir el valor que suposa l'Arxiu per a la memòria i la riquesa històrica i documental de la demarcació de Tarragona. Per participar-hi, cal inscriure's prèviament trucant al 977 54 76 62 o bé contactant per correu electrònic a arxiu@dipta.cat

L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona va inaugurar la seva seu actual al carrer Vila-seca de la Canonja l'octubre del 2013. L'Arxiu conserva un gran fons documental propi de la Diputació de Tarragona; així com partitures musicals de mossèn Salvador Ritort i Faus; fotografies històriques dels diferents municipis de la demarcació; publicacions i diaris antics i també informació de caire confidencial com ho són els registres referents als nens i nenes acollits per la Beneficiència entre 1843 i 1992.

Etiqueta: 
Arxiu
Galeria d'imatges