Tallers pedagògics per a desenvolupar els sentits a través de l’art

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona s’ha convertit aquest primer trimestre de l'any en un espai pròxim i accessible per als alumnes del Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael

07/03/2016
Educació
Tarragona
Comunicació
Alumnes del Col·legi Sant Rafael han passat durant el primer trimestre de l'any pels tallers pedagògics del Museu d'Art Modern
Alumnes del Col·legi Sant Rafael han passat durant el primer trimestre de l'any pels tallers pedagògics del Museu d'Art Modern
Alumnes d’Educació Primària Adaptada del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona han participat fins aquest dilluns en els tallers pedagògics del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. Entre els mesos de febrer i març, els nens i les nenes del centre s’han traslladat fins al Museu, que s’ha convertit en un espai d’integració i d’interpretació oberta. 
 
La proposta pedagògica aproxima els alumnes a les obres a través d’experiències que inclouen la percepció auditiva, olfactiva i tàctil. La canalla pot, a més, compartir l’espai, conèixer el Museu, les obres i els artistes.  Els tallers s’organitzen a partir dels projectes educatius transversals que els alumnes duen a terme a les aules del CPEE Sant Rafael. El projecte, en aquesta ocasió, era “El Bosc”.
 
L’art com a vincle entre l’entorn i les necessitats educatives 
 
Durant la sessió que els alumnes han fet al Museu han confeccionat elements relacionats amb aquest espai fent servir tècniques diferents i experimentant amb textures diverses com el paper arrugat, retalls, pintures, pinzells.  Els nens i les nenes han pogut observar algunes obres pròpies del Museu que fan al•lusió a la temàtica i s'han acostat  d’una manera directa i entenedora a les obres d’art . 
 
Un cop finalitzats els tallers adreçats als alumnes d’Educació Primària adaptada, al mes d’abril s’iniciaran nous tallers setmanals per als nois i les noies que cursen ESO adaptada, el Programa de Transició a la Vida Adulta i el Programa de Transició a la Vida laboral.
 
Aquesta col·laboració transversal entre centres de la Diputació de Tarragona es ve realitzant de manera habitual des de fa 5 anys.  Altres centres d’educació especial de la Diputació com el CPEE Alba i CPEE Sant Jordi de Reus i Tortosa, també han fet algunes d’aquestes activitats, així com alumnes del  centre La Muntanyeta de Tarragona. 
 
Les activitats es realitzen els dilluns, quan el Museu té les portes tancades al públic, cosa que permet fer una visita personalitzada. Educadores i tutores acompanyen els alumnes durant l’activitat, dirigida per les responsables del taller pedagògic del Museu d’Art Modern.  El taller s’adapta a les necessitats concretes de cada grup, tenint en compte les seves capacitats cognitives i psicomotrius. Les visites suposen un vincle molt valuós entre els alumnes i l’espai accessible en què es converteix el  Museu.
 
Etiqueta: 
Educació
Galeria d'imatges
  • Cada alumne ha participat en una sessió de fins a 90 minuts
  • Els alumnes han experimentat amb textures, materials i colors
  • Les activitats s'adapten a les necessitats pedagògiques dels diferents grups
  • Els alumnes han treballat el projecte "El bosc" a les aules i també al Museu
  • Un taller ple de dedicació i professionalitat