Tret de sortida a l'Acceleradora 'Ebre Up', que impulsarà 10 empreses emergents de les Terres de l'Ebre

Durant 8 mesos, les 'startup' formaran part d'un programa d'acompanyament, formació empresarial i mentoria per afavorir-ne el creixement i la consolidació

20/02/2018
Promoció Econòmica
Tortosa
Comunicació
Representants de les empreses participants, amb assessors i representants institucionals
Representants de les empreses participants, amb assessors i representants institucionals

Deu empreses amb projectes innovadors o empreses emergents (startup) amb seu a les Terres de l'Ebre formaran part de l'Acceleradora 'Ebre Up', un programa d'acompanyament empresarial coordinat per la Diputació de Tarragona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa, la Cambra de Comerç de Tortosa i la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb el suport d'ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya.

El Viver d'Empreses de Tortosa, seu de l'Acceleradora 'Ebre Up', ha estat l'escenari aquest matí de l'acte de presentació de les 10 empreses escollides:

.VÈRTEX COMUNICACIÓ: Agència de Comunicació integral.

.AXYT CONSULTORIA: Empresa dedicada a la gestió de comunitats de propietaris, assessorament fiscal, comptable i laboral.

.GLOBALS DESIGN & DEVELOPMENT: Empresa dedicada a la comunicació a través del disseny gràfic, la programació informàtica i el màrqueting.

.EQUIPO MADERA: Empresa que treballa la fusta d'una manera innovadora.

.COMERCIAL AZ AZEYTUN: Empresa dedicada a la producció d'olis d'oliva verge de les varietats arbequina i empeltre.

.NATUREBRE EXPORT: Empresa dedicada a la producció, manipulació i exportació de cítrics. Compten amb 150 pagesos associats i exporten a Alemanya, França i Països de l'Est i Escandinaus.

.TREEMATERNITY: Empresa que ha desenvolupat i patentat un producte per a l'assistència a l'embaràs i al part.

.ESPAI HARUNA: Empresa que disposa d'una Ecobotiga i que promou tallers, classes i teràpies naturals i holístiques per a la salut.

.CELLER ARRUFÍ: Celler ecològic que conrea les seves pròpies vinyes. Ja exporta a diversos països d'Europa.

.MÉS QUE MÒBIL: Empresa que ofereix un servei global de reparació i assessorament en telefonia mòbil.

Totes elles tindran a la seva disposició a un grup de persones especialitzades en gestió empresarial que desenvoluparan accions d’assessoraments individualitzades, de mentoria i transferència de coneixement, fins a un total de 25 hores. A més, disposaran de 120 hores de formació d'experts en àmbits com les metodologies emprenedores, fonaments econòmicofinancers, fonts de finançament, màrqueting, gestió del factor humà, internacionalització, dimensió tech de l'empresa, aspectes legals, eines de comunicació i presentació de projectes. Els professionals responsables de la mentoria a les empreses són:

Xavier Mompel: Tècnic responsable de comerç exterior de Cambra de Tortosa.

Jordi Zaragoza: CEO a Pymeralia. consultor de màrqueting, màrqueting online, plans de dinamització i projectes.

Eugenio del Cerro: Tècnic de la secretaria tècnica de la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i tècnic dels programes europeus d’innovació, noves tecnologies i mercats exteriors de la Cambra de Tortosa.

Eduard Prats: Gerent de Comunika, empresa de comunicació, premsa, producció i edició audiovisual.

Carme Canalda: Responsable del departament de creació d’empreses, comerç i turisme de la Cambra de Comerç de Tortosa.

Joan Iglesias: Soci consultor d’Empàtica.net, empresa especialitzada en projectes de màrqueting digital, comerç electrònic i desenvolupament web.

Enric Ginovart: CEO a Incubalia, empresa especialitzada en el desenvolupament i optimització de negocis digitals ecommerce, màrqueting digital i analítica web.

Lluc Millán: CEO i consultor de màrqueting online a Pymeralia. Formador en xarxes socials, màrqueting digital i màrqueting de continguts entre d’altres.

Arcadi Mayor: Soci a Empàtica.net. Consultor i formador en màrqueting online, arquitectura de continguts i gestor de comptes.

Pau Gispert: CEO de Roch Trading i Secretari accidental de la Cambra de Comerç de Tortosa. Assessor en Comerç exterior i dret internacional.

 

L'acte de presentació ha comptat amb la participació del diputat delegat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria, Joan Josep Malràs; el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio; el vicerector de Transferència i Innovació de la URV, Miquel Àngel Bové; el vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann.

 

Acceleradora 'Camp Tgn Up'

Aquest model de programa d'impuls empresarial també s'ha iniciat al Camp de Tarragona, amb la col·laboració d'11 entitats: l'Ajuntament de Reus (Redessa), l'Ajuntament de Tarragona (Tarragona Impulsa), l’Ajuntament de Valls (Vallgenera), l'Ajuntament del Vendrell (l'Eina), Concactiva del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal del Baix Camp, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal del Priorat, el Consell Comarcal del Tarragonès i la Universitat Rovira i Virgili (URV Emprèn). L'acceleradora 'Camp Tgn Up' té la seu a Reus, a les instal·lacions de l'Antiga Escola d'Art i Disseny de la Diputació, al passeig de la Boca de la Mina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiqueta: 
Emprenedoria
Galeria d'imatges