Un projecte de depuració natural d'aigües presentat per l'ajuntament de Vespella de Gaià, Premi Iniciativa Medi Ambient 2015 de la Diputació

L'Ajuntament de la Sénia ha obtingut una menció especial pel sistema de climatització de la piscina municipal

04/12/2015
Medi Ambient
Vespella de Gaià, la Sénia
Comunicació
Els dos guanyadors, amb els representants de la Diputació
Els dos guanyadors, amb els representants de la Diputació

El projecte de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals del nucli dels Masos de Vespella, de l'Ajuntament de Vespella de Gaià (Tarragonès), ha guanyat enguany el XI Premi Iniciativa Medi Ambient. Aquest guardó el convoca la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona, i està dotat amb 3.000 euros.

El projecte premiat es basa en un sistema d’eliminació de substàncies contaminants de les aigües residuals a través de mecanismes i processos naturals, els quals no requereixen d’energia externa ni additius químics. Per tant, es tracta d’un projecte de referència per a altres entitats per la seva incidència sobre el tractament de les aigües residuals, el nul consum energètic i la recuperació de l’espai amb vegetació natural. El lliurament del guardó s'ha realitzat aquest divendres al migdia en un acte a la Diputació, amb la presència de l'alcalde de vespella, Dabiel Cid, qui ha rebut el premi de mans del president de la Diputació, Josep Poblet.

També s’ha concedit una menció honorífica del premi a l’Ajuntament de la Sénia (Montsià) pel projecte d'instal·lació d’una caldera de biomassa de 250 kwh i de climatització i deshumidificació de la piscina municipal. Aquesta instal·lació esportiva, coberta i climatitzada, es considerava un edifici de gran consum energètic, i amb la finalitat de reduir aquest consum, es va instal·lar una caldera de biomassa per escalfar l’aigua de la piscina coberta i l’aigua calenta sanitària de l’edifici i per fer funcionar la màquina climatitzadora i deshumidificadora. La diputada delegada de Medi Ambient, Immaculada Costa, ha lliurat el premi a l'alcalde de la Sénia, Joan Moisés, durant el mateix acte celebrat a la Diputació.

Etiqueta: 
Medi Ambient
Galeria d'imatges
  • L'alcalde de Vespella de Gaià, recollint el premi
  • L'alcalde de la Sénia, recollint el premi
  • Un moment de l'acte de lliurament, presidit per Josep Poblet