Una exposició produïda per la Virreina Centre de la Imatge de Barcelona aterra a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa

‘Dame pank y dime tonto’ del realitzador Kikol Grau es podrà visitar fins al 23 de febrer de 2019

11/12/2018
Cultura
Tortosa
Comunicació
Un dels cartells de la mostra
Un dels cartells de la mostra

Una mostra produïda per la Virreina Centre de la Imatge de Barcelona es podrà visitar per primer cop a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa fruït d’un acord de col·laboració entre ambdues institucions. Dame pank y dime tonto és una mostra antològica sobre la trajectòria del realitzador audiovisual Kikol Grau. El diputat de la Diputació de Tarragona Joan Josep Malràs serà l’encarregat d’inaugurar la mostra el proper divendres 14 de desembre a les 19 hores i aquesta romandrà oberta al públic fins al 23 de febrer de 2019.

Dame pank y dime tonto és un recull de l’obra de Kikol Grau, des dels seus inicis a TV Clot i BTV a mitjans dels 90 fins a les seves produccions més recents. L’exposició, comissariada per Valentín Roma, s’ha pogut veure fins no fa gaire a la Virreina Centre de la Imatge i, en certa mesura, és una radiografia de la història política, televisiva i musical entre els anys vuitanta el present, amb un èmfasi particular en el panorama audiovisual alternatiu e independent de Barcelona.

L’exposició s’estructura en tres grans apartats. El primer recull els curtmetratges i muntatges audiovisuals dels inicis de Kikol Grau com Impenetreibol escroto (1992), K-fre! Desde Plutón con amor (1994-1995), Docutrola: Cómo convertirse en un pirata de la televisión (2001-2002) o El señor de los gramillos (2010), a més d’un conjunt de videoclips experimentals realitzats per Kikol Grau per a grups de música com Tu madre, Tarántula o Ktulu.

En un segon apartat, la mostra compila la seva producció televisiva a partir de programes emblemàtics com Por la Kara TV (1994-1998) o Gabinete de crisis o 3 minutos para el fin del mundo (2017), miniprograma creat per a web. Per últim, el tercer apartat fa un recorregut per la filmografia de Kikol Grau, amb pel·lícules com Objetivo Gadafi (2013), Las más macabras de las vidas (2014), Inadptados (2015), No somos nada (2016), Magnicidios españoles y Poe (2017) o Moctezuma-Grau. Descendencia mortal (2017).

Etiqueta: 
Exposicions
Galeria d'imatges