Operació Baronia d'Escornalbou

L'entorn de la Baronia d'Escornalbou té un gran potencial natural, paisatgístic, patrimonial, cultural i històric que enriqueix els municipis que la conformen. La Diputació de Tarragona engega un projecte per valoritzar aquesta zona amb el cofinançament del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

 

 

El projecte “Operació Baronia d’Escornalbou” té com a objectiu valoritzar l’espai natural i paisatgístic dels municipis de la Baronia d’Escornalbou: Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanyes, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella i l’Argentera.

Es pretén aconseguir la reactivació d’una zona rural de la muntanya del prelitoral tarragoní, a partir de la millora de les condicions de l’entorn, com a element bàsic per a l’increment de la competitivitat del turisme d’interior, amb especial atenció als recursos culturals, patrimonials, del medi natural i del lleure actiu i d’aventura.

El projecte està cofinançat pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 (objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 6) amb un ajut de 613.908,48 €, respecte d'una inversió total prevista d'1.484.137,66 €

Una de les missions de la Diputació de Tarragona, recollida en el seu pla estratègic 2015-2019, és:

afavorir el desenvolupament equilibrat i sostenible del territori, igualant-lo en oportunitats, contribuint a la millora de la qualitat de vida i benestar de les persones, especialment en els petits municipis.

Els objectius estratègics de l’operació Baronia d’Escornalbou són :

  • Mobilitzar els visitants, contribuint a generar un conjunt d’activitats econòmiques d’iniciativa privada que ajudin a assolir l’equilibri territorial dels pobles de la Baronia.
  • Aprofitar els recursos existents per atreure nous usuaris del turisme cultural i amb interès pel patrimoni històric i artístic que s’allotja a les poblacions de la Costa Daurada Central.
  • Afavorir l’ocupació i la dinamització econòmica: creació i/o consolidació de llocs de treball de qualitat i afavorir el desenvolupament rural integral d’una zona d’elevada ruralitat i fragilitat.
  • Afavorir l’especialització intel·ligent: posicionar estratègicament la zona en els àmbits de major potencial, actuant de manera proactiva en la vertebració d’un sistema territorial dinàmic i intercomplementari.

 

Podeu saber més del projecte a: Escornalbou Reneix

Galeria d'imatges