Cap de setmana de concerts de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona

JOSDT 23

Després d’una estada de treball a Rasquera, els 65 joves que integren la Jove Orquestra Simfònica oferiran dos concerts a Salou i Amposta, sota la direcció de Diego Martín-Etxebarria

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT), integrada per alumnat dels tres conservatoris de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa, ofereix dos concerts aquest cap de setmana, dissabte 15 de juliol al Teatre Auditori de Salou (TAS) i diumenge 16 de juliol a l’Auditori de la unió Filharmònica d’Amposta, tots dos a les set de la tarda i gratuïts.

El director convidat per aquesta edició de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació és el basc Diego Martín-Etxebarria, director principal resident del Teatre de l’òpera de Chemnitz a Alemanya. Els 65 joves músics que integren l’agrupació musical aprendran amb la pràctica durant els dies de l’estada a Rasquera, que es durà a terme durant la setmana del 10 de juliol. El repertori que treballaran i que oferiran en els dos concerts inclou obres de Juli Garreta, Edward Grieg i de Txaikovski. Tots els concerts seran gratuïts i s'iniciaran a les 19 h.

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació és un projecte pedagògic de col·laboració entre els tres centres musicals de la Diputació, que permet a l’alumnat compartir una setmana d’assajos i convivència, a més de viure l’experiència de formar part d’una orquestra. L'alumnat dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa treballa conjuntament, sota la direcció d’un reconegut director orquestral, preparant el repertori dels concerts que el cap de setmana ofereixen al públic.

Podeu consultar el programa dels concerts aquí:

https://www.dipta.cat/cmreus/projectes/jove-orquestra-diputacio-tarragona/programa-josdt-2023