Rehabilitació de la façana principal del Palau Bofarull

Les obres pretenen garantir la durabilitat i l’estètica de la façana, així com l’estanquitat de la coberta d’aquest edifici, protegit com a bé cultural d'interès local

La Diputació de Tarragona ha iniciat aquest dilluns les obres de rehabilitació de la façana principal del Palau Bofarull, seu de la institució a Reus. El projecte té com a objectiu garantir la durabilitat i l’estètica dels elements de la façana, així com l’estanquitat de la coberta de l’edifici, protegit com a bé cultural d’interès local. Les obres tenen una durada prevista d’entre 2 i 3 mesos i compten amb un pressupost de 90.159€.

Els treballs previstos es basen en la conservació dels elements, els ornaments i els materials existents, donat que alguns estan en procés de degradació, com és el cas de la barana de coronament i d’algunes parts del fris. En total, s’intervindrà en una àrea de 477m2. D’altra banda, el projecte inclou la intervenció en la canal existent de la coberta inclinada per tal de pal·liar les filtracions d’aigua que en ocasions puntuals han afectat la sala noble de l’edifici i garantir la impermeabilització i estanquitat de l’edifici.

El Palau Bofarull està ubicat al carrer de Llovera, número 15. Seu de la Diputació a Reus, el Palau Bofarull acull l’Escola i Conservatori de Música a la ciutat. L’edifici data del segle XVIII, moment en què Josep de Bofarull i Gavaldà, membre de la burgesia, va fer construir-lo. La família Bofarull va habitar-hi fins al 1863. Posteriorment, va tenir usos diversos fins que l’any 1985 la Diputació de Tarragona va adquirir-lo per destinar-hi els estudis musicals de la institució a la ciutat.