Va estudiar a Reus[3] i des del 1900 al seminari de Tarragona,[1] essent ordenat sacerdot el 1912.[4] Després va anar a Barcelona a estudiar música, i el 1917 va ser nomenat cap del departament de música de la Biblioteca de Catalunya per recomanació del seu professor de musicologia Felip Pedrell (càrrec que va exercir fins el 1957).[1] Des del 1919 va començar a estudiar els arxius espanyols de música[3].

El 1923 va anar a completar els seus estudis a Alemanya, a la Universitat de Friburg de Brisgòvia,[1] on pogué estudiar amb Wilibald Gurlitt, i a la Universitat de Göttingen,[1] on ho féu amb amb Friedrich Ludwig i història amb H. Finke. El mateix any va col·laborar a la Revista Catalana de Música.[5]

El 1926 va guanyar un premi atorgat pel Centre de Lectura per la seva obra "Recull de cançons populars de la comarca del Camp".[6] Al conservatori del Liceu va treballar de professor d'història de la música des del 1927, feina que també desenvolupà a la Universitat de Barcelona entre el 1933 i el 1936.[1] El 1943 va ser nomenat director del Institut Espanyol de Musicologia del CSIC, i el 1947 fou designat director de l'Institut Pontifici de Música Sacra a Roma.[1]


Va recuperar unes 3.300 cançons tradicionals fent una àmplia recerca per totes les comarques d'arreu de Catalunya.[1] També va dedicar-se a l'estudi de la música culta de l'edat mitjana, publicant les obres de diversos autors com ara Alfons el Savi, Brudieu, Pujol, Cabanilles, Morales i Victoria.[1] Els seus treballs estan recopilats a "Scripta musicologica Hygini Angles".
Va morir a Roma el 1969. Té carrers dedicats a Maspujols, Reus i Tarragona, entre d'altres pobles i ciutats. L'auditori de l'Escola i Conservatori de Música de Reus (de la Diputació de Tarragona) duu el seu nom, i també existeix en el mateix conservatori el Concurs de Música de Cambra Higini Anglès.


El fons personal d'Higini Anglès es conserva a la Biblioteca de Catalunya.