ini
Concerts gratuïts de la BSDT

La primera setmana de setembre tindrà lloc una nova edició de l’estada i concerts de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona. Una setmana de treball intensiu dels alumnes seleccionats dels tres Conservatoris de Música de la Diputació que culminarà amb dos concerts gratuïts:

Divendres 7 de setembre a les 19 h
Auditori Infant Pere
L’HOSPITALET DE L’INFANT
Dissabte 8 de setembre a les 19 h
Auditori Sixto Mir
SANT CARLES DE LA RÀPITA


 

 

Carlos Garcés Fuentelsaz

La il·lusió per la feina ben feta, les ganes de treballar i aprendre junts i, sobretot, gaudir de la bona música ens porta a encetar aquesta edició de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona de 2018. La comissió artística de la BSDT ha volgut apostar per un nom que està agafant cada dia més força i que, de ben segur, que es convertirà en un referent de la direcció en el panorama bandístic i orquestral a nivell nacional. Es tracta del jove director de Sòria, Carlos Garcés Fuentelsaz.

El programa que ens ha proposat gira al voltant de dues obres de gran envergadura. A la primera part, després d’obrir el concert amb el pasdoble Las Arenas de Manuel Morales, la BSDT ens endinsarà en la vida del gran geni italià Leonardo da Vinci. El poema simfònic anomenat Leonardo Dreams, de Saül Gómez Soler, està inspirat en els dissenys d’aquest gran creador, que van des d’una bicicleta o instruments científics fins a màquines voladores. Aquesta obra fou estrenada pel mateix Carlos Garcés amb la Banda Simfònica de la SMI Santa Cecília de Cullera.

A la segona part del concert, la banda continuarà transportant-nos per un món ple de fantasia amb una obra clau dins el repertori per a banda. Ho farà amb la Simfonia número 1, The Lord of the Rings (El Senyor dels Anells) del compositor holandès, Johan de Meij. La simfonia està basada en temes de la novel·la homònima, escrita per J. R. R. Tolkien. Els seus cinc moviments il·lustren diferents paisatges i personatges del llibre. L’obra fou estrenada el 15 de març de 1988, per tant n’és el 30è aniversari, a Brussel·les per la Groot Harmonieorkest de Bèlgica, dirigida per Norbert Nozy.

Com podeu comprovar es tracta d’un programa fascinant, amb una brillant batuta i fet realitat gràcies a aquests nois i noies dels nostres tres conservatoris de la Diputació de Tarragona, que any rere any no ens deixen de sorprendre amb el seu talent i entrega.