ini

El passat divendres 10 de maig el Tarragona Trio, integrat pels professors de violoncel i clarinet, Rozolfo Zanni i Josvi Arnau, amb el pianista Alan Branch van estrenar a la sala Xavier Gols del Conservatori de la Diputació a Tarragona la darrera obra del compositor i professor del centre, Antoni Sebastià. A l’obra “Interacció i Tango” el compositor pareix (vol traslladar-nos a l’Amèrica més genuïna) amb una obra amb dues parts ben diferenciades: la primera més romàntica i melodiosa amb un estil que ens recorda a les harmonies nord-americanes i la segona amb un ritme amb clara al·lusió al tango argentí. Totes dues parts estan construïdes amb el llenguatge i recursos contemporanis propis del compositor, una gran riquesa tímbrica i harmònica i amb un constant diàleg entre tots tres instruments, generant una interacció continua al voltant d’un clar tema a la primera part i un clar ritme a la segona. Les dues parts estan separades per unes cadències del violoncel-piano i del clarinet que serveixen d’unió entre elles; uns efectes sonors creen l’ambient propici per introduir-nos en aquesta gran obra.

Antoni-Ernest Sebastià Torrent nasqué a Amposta, el 1960. Inicia els estudis musicals amb P. Giné i a la Lira Ampostina. Inicia el clarinet amb el professor i compositor F. Garcia qui el recomana anar a estudiar a Barcelona, al Conservatori Municipal de Barcelona, a on obtingué el títol de professor, i per oposició, la plaça de clarinet a la Banda Municipal de Barcelona. A partir d'aquest moment es fa càrrec de l'ensenyament, la formació i la direcció musical de la Banda de Música Espiga d'Or. Continua els estudis d'harmonia, contrapunt i composició amb M. Oltra, Garcia Gago, J. Poch, C. Guinovart i de direcció amb L. Sanjaime i A. Ros Marbà aconseguint els corresponents titols superiors. El 1992 entra a formar part del Conservatori de müsica de la Diputació a Tarragona com a professor, i al 1995 serà professor titular, en aquest mateix Conservatori en les matèries de llenguatge musical, i harmonia, contrapunt i composició. Autor d'arranjaments i composicions tant per a banda com per a orquestra i conjunts instrumentals, així com l'harmonització de diferents himmes. Es tècnic assessor de la Federació Catalana de Bandes de Música. L'any 1997 va participar com a representan de la Federació Catalana de Bandes de Música al I Congrés d'Educació Musical de la Confederació Espanyola de Societats Musicals que es celebrà a Saragossa.

Tarragona TrioEl Tarragona Trio interpretarà en dos ocasions més l’obra d’Antoni-Ernest Sebastià en els propers dies, a l’institut d’Estudis Nord-americans de Barcelona el proper dimecres 22 de maig i al Teatre Metropol de Tarragona el proper dimarts 4 de juny a les 20 h.

Si voleu conèixer més al nostre professor Antoni-Ernest Sebastià, podeu escoltar aquí una entrevista de l’any passat com a autor de la Marxa olímpica dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

 

TARRAGONA TRIO

Josep Vicent Arnau Tomàs, clarinet

Natural de Benicarló, va començar els estudis musicals en l'Associació Musical de la Ciutat, finalitzant la Carrera Superior de Clarinet l'any 1989 en el Conservatori Superior de Música de València amb el professor Juan Vercher, obtenint “Esment d'Honor” per unanimitat.

Ha perfeccionat els estudis de clarinet amb Juli Panyella, Karl Leister, Larry Passin, Anthony Gigliotti i Jean Louis Sajot, obtenint en 1996 el “Diplomi Superieur d´Ensegnement et Execution de la Clarinette” atorgat per “L´École Normale de Musiqui” de París, centre on estudi durant 3 anys becat per la Generalitat Valenciana.

Estudis de Piano, Harmonia, Contrapunt i Fugida i Direcció de Cors a València i Barcelona; dirigeix la Coral Polifònica Benicarlanda des de 1988 fins a 2008 aconseguint ser premiada a Novelda (Alacant) i a Cantonigrós (Barcelona), destacant també les gires internacionals per França, Àustria i el Japó, igual que l'enregistrament de diversos CD.

Des de l'any 2005 és clarinet solista de la orquestra clàssica Camerata XXI amb la qual, i sota la direcció de Tobias Grossmann, té gravat un DVD amb el “Requiem” de Mozart i ha actuat amb solistes internacionals com el pianista Joaquín Achúcarro, Vasko Vassilev (violí), Wen-Sinn Yang (violoncel) o Karl-Heinz Schülz (flauta), protagonitzant actuacions per tota la geografia nacional i la JapanTour 2013 (destacant els concerts en l'Òpera de Tòquio). Dels concerts nacionals destaquen el realitzat en el Festival Internacional de Música de Toledo (2010), els realitzats l'11 de setembre en el Palau de la Música Catalana, concerts gravats per TV3 i Catalunya Música i la Gala Lírica realitzada en el Teatre del Liceu dirigits per M.Angel Gómez Martínez i gravada per la TV Russa.

L'any 2007 forma el Trio Romàntic (soprano, clarinet i piano) per a donar a conèixer a través d'un viatge per les diferents èpoques musicals la interessant fusió entre poesia i música. En el 2008 van treure al mercat un CD amb les peces originals més significatives d'aquesta formació.

L'any 2015 va ser contractat pel Auditori de Barcelona per a l'espectacle

Cantània que li va portar pels principals auditoris nacionals amb un total de 40 concerts.

Actualment, a més de ser membre promotor de les Colònies Musicals “Assot en família” (que aquest any celebren la 16a edició i amb qui té editat el conte musical “El somni de Fosca”), exerceix la docència a l’Escola i Conservatori de Música de La Diputació a Tarragona on, des de 1995 i per oposició ocupa la plaça de Professor Titular de Clarinet.

 

Rodolfo Zanni, violoncel

Van ser els seus mestres: Fedor Kotzarew (Tucumán), Nicolás Finoli (Buenos Aires), Mark Fridohff, Pere Busquets (Barcelona), i Juan José Mosalini(Conservatori Edgard Varese de Gennevilliers-París).

Va rebre beques del Fons Nacional de les Arts (1984),Universitat de Que el seu (1984), Fundació Torxes (1985), Camerata Bariloche (1986),Universitat de Santiago de Compostel·la(1987).

Va realitzar cursos de perfeccionament instrumental amb els següents Mestres: M. Pontino, H. Carfi, C. Walewska, Pedro Corostola, W. Muller, Richard Aaron, Janos Starker i uns altres.

Va integrar l'Orquestra Municipal de Tango de Buenos Aires. Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana (Barcelona), Orquestra Santa Cecilia de Pamplona.

Va ser Catedràtic de Violoncello en el Conservatori Estatal Superior de Música de Saragossa i des de l'any 1994 és Professor Titular de Violoncello en el l?Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

Va fer Concerts en la República Argentina,Paraguai, el Brasil,Alemanya, Àustria, França, Espanya, els Estats Units.

Va realitzar enregistraments per a Ràdio Nacional Argentina, Catalunya Música i un CD per al segell Nota a Nota Rècords de Barcelona al costat del New Tango Ensemble grup del qual va ser fundador i co-director al costat del violinista Néstor Eidler.

Alan Branch, piano

Pianista britànic es forma a Londres en la Royal College of Music amb Yu Chun Yee i Geoffrey Parsons i en la Guildhall School amb Joan Havill, Graham Johnson i Iain Burnside. Becat pel Govern austríac completa els estudis en el Mozarteum de Salzburg.

El seu interès per la música vocal li fa compartir escenari amb cantants de prestigi com Victoria dels Àngels, Teresa Berganza, Enriqueta Tarrés, Lynne Dawson, Barbara Hannigan i Elena Copons . També es dedica a la música de cambra instrumental al costat del Quartet Gerhard, Roël Dieltens i Diana Baker entre altres.

Col·labora amb el Gran Teatre del Liceu com a assistent musical a Josep Pons, Sebastian Weigle, Bertrand de Billy i Harry Bickett i en concerts en el Foyer.

Ha dirigit òperes com Babel 46 de Xavier Montsalvatge, Kiss em Kate de Col·le Porter i Dido and Aeneas i The Fairy Queen de Purcell. Va ser durant vuit anys Director del Cor Scherzo de Vila-seca.

Resident a Catalunya des de 1988 , exerceix la docència a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) , el Conservatori Superior del Liceu i el Conservatori de Vila-seca. Ha estat professor en Musikene ( Centre Superior del País basc) i al Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

És llicenciat en Filologia romànica per la Universitat de Durham ( Anglaterra).