ini

Des de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona volem fer difusió de la importància de l'estudi i la formació vocal no només pels joves que volen formar-se com a professionals del cant o com a complement bàsic en altres disciplines instrumentals dins del camp de la música, sinó també com a formació per altres professions  on la veu serà una eina principal: actors, docents, comunicadors, etc.

Cantar sol, cantar en cor, cantar per plaer i per conèixer-se, per ampliar l'auto imatge i millorar estat físic fent ús del nostre cos, el so del qual és la nostra veu, única i particular.

A l'Escola i Conservatori de Tarragona tenim diferents programes per poder donar servei als joves i persones amb diversos interessos i necessitats.

Com i què s'aprèn en cantar? Què ens aporta? Quina relació té amb altres disciplines? Per què cantar? 

Una bona docència del cant i un bon aprenentatge del cant són aquells que posen l’alumne/a en primer terme; el converteixen en protagonista. A través de la lectura que farà el docent de les seves qualitats caldrà crear un procés d’aprenentatge adaptat a les seves necessitats: explorant, gestionant i integrant tot el necessari per a usar la veu com a instrument musical, per tal d’esdevenir un músic cantant. Per tant, aquest aprenentatge ha de ser  creatiu i respectuós amb el ser i  l’estar de cada alumne/a.

La tècnica, basada en els principis fonamentals d'anatomia i fisiologia  per fer un bon ús de totes les estructures implicades en el fet de cantar. El resultat serà l'emissió sana i lliure, que remarcarà la bellesa de cada veu. A partir d'aquesta base, el nostre aprenentatge inclourà  i relacionarà una sèrie de matèries com la interpretació i l’escena, els idiomes aplicats al cant, el cor i el conjunt. Així com els estudis teòrics d'harmonia, història, etc., per arribar a desenvolupar una interpretació basada en el coneixement d'estils, èpoques i arts en general. Un tractament transversal d’aprenentatge que evolucioni constantment i relacionat amb el nostre temps.

El cant coral un gaudi que pot arribar a ser una professió / El cant coral: pràctica en comú i social de l'aprenentatge vocal.

La necessitat del treball amb la guia del pianista repertorista en l'estudi i preparació del repertori musical per a la interpretació.

El cant com a complement dels estudis musicals en qualsevol altre disciplina instrumental.