ini

Des de l’Aula de cant de l’Escola i Conservatori de Música de Tarragona, us presentem aquest treball multidisciplinari que engloba les diferents assignatures de l’especialitat de cant: volem proporcionar al nostra alumnat una experiència integral d’aprenentatge on conflueixin el repertori individual i de conjunt, la interpretació escènica i el moviment.

Aquest any hem escollit un gènere de gran interès cultural i malauradament poc conegut com és la Tonadilla escénica que pertany al S.XVIII. Interpretarem La Ramilletera de Jacinto Valledor, la particularitat de la qual és que alterna textos en  català i castellà.

Aquest tipus d’obres servien com a farciment d’obres teatrals i s’interpretaven en els entreactes. És per aquest motiu que hem creat un petit espectacle al voltant de la tonadilla, farcint-la amb textos de l’obra de Josep M. de Segarra, La Rambla de les Flors juntament amb cançó catalana i espanyola mantenint l’alternança de les dues llengües.

La realització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de la direcció i companys del nostre centre,  així com a la institució a la qual pertanyem, Diputació de Tarragona que entenen la necessitat d’aquest aprenentatge competencial.

També el nostre agraïment a l’Aurèlia Pessarrodona Pérez, Doctora en Músicologia i la María Gembero Ustarroz, investigadora i directora de la col·lecció Monumentos de música española del CSIC que molt generosament ens han regalat el material i cedit l’ús del mateix per a l’orquestra i la representació en públic.

I finalment expressar el nostre agraïment a l’orquestra de la Universitat Rovira i Virgili per formar part del nostre projecte de manera desinteressada.

PROGRAMA

 

La Non Non dels papallons de Carmen Karr / A. Mestres

Dormiu d’Apel·les Mestres, text

Mañanica era (Canciones amatorias) d’E. Granados, text Anònim

A la Flor a la Pitiflor de Jesús Garcia Lahoz / F. Garcia Lorca

Clavell del balcó (Cançons de carrer) d’E. Morera / J.M. de Segarra

La Ramilletera de Jacinto Valledor

 

Alumnes participants

Ramilletera: Lucía Montserrat Fernández

Oficial: Lluís Pons

Mujer: Sofía Lana

Marido: Adrià Cuartielles

Floristes: Laura Callau     Carla Fernández

Noies: Júlia Borràs, Laia Buscail, Lídia Cerón, Carolina Kroijenga, Alba Martínez de Villa, Clara Montolio, Anna Osanz, Anna Torralba

 

Orquestra Universitat Rovira i Virgili

Oboès: Èlia Tarragó i Ariadna Gallego

Trompes: Enric Bedford i Lídia Garcia

Violins: Àlex Plaza, Fernanda Galland, Adrià Gispert, Gerard Morell, Teresa Domingo

Violoncel: Pau Fernández

 

Direcció escènica: Dani Coma

Direcció musical: Miquel Massana

Professores Aula de cant:  Mercè Baiget i Anna María Ollet