ini
El projecte “María Luisa Anido, el llegat tarragoní” recordarà els dies 6 i 7 de maig la figura d’aquesta artista argentina establerta a Tarragona

Una exposició, una taula rodona i un concert són alguns dels actes que ha organitzat l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona per homenatjar la guitarrista i compositora María Luisa Anido, més coneguda com “Mimita”, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Els actes tindran lloc els dies 6 i 7 de maig sota el títol “María Luisa Anido, el llegat tarragoní” i comptaran amb la participació de músics de renom internacional com Stefano Aaruta, María Esther Guzman i Guillem Pérez-Quer.

Mimita” va néixer a Argentina però va mantenir una estreta relació amb la ciutat de Tarragona, on va morir l’any 1996. Els darrers anys de la seva vida va col·laborar amb l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona regularment, on va impartir cursos, va oferir classes magistrals i concerts, a través dels quals els alumnes i professors van poder gaudir dels seus amplis coneixements musicals i també de la seva personalitat carismàtica.

La proposta “María Luisa Anido, el llegat tarragoní”, que s’ha organitzat des del departament de Guitarra de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, vol aprofundir en la figura de María Luisa Anido i posar de manifest la importància cabdal que tingué en la interpretació, composició i la pedagogia guitarrística del segle XX. Entre els actes organitzats, s’ha programat una exposició que inclou material inèdit i que neix amb un caràcter itinerant, que permetrà que als centres i escoles de música de la demarcació puguin gaudir-la properament.

La inauguració d’aquesta exposició, el divendres 6 de maig a les 17.30 h de la tarda a l’Auditori Diputació, donarà el tret de sortida al cap de setmana d’actes d’homenatge, amb una taula rodona amb la participació d’antics alumnes de la Dama de la Guitarra i un concert homenatge a càrrec de Carmen Becerra centraran els actes del divendres 6 de maig. Pel dissabte 7 el Conservatori de la Diputació ha organitzat una masterclass dirigida per Maria Esther Guzmán per a l’alumnat de la XI Mostra de Joves Guitarristes i un concert a les sis de la tarda a càrrec de María Esther Guzmán amb la participació dels finalistes de la XI Mostra de Joves Guitarristes de la demarcació de Tarragona.

A la pàgina web de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona s’ha publicat el projecte: ‘María Luisa Anido ‘Mimita’, el llegat tarragoní’ on es recull tot un conjunt de material inèdit de la guitarrista: manuscrits, partitures, escrits personals, cartes, programes i cartells de concerts,  dibuixos i una galeria de fotografies que recorden la seva estreta vinculació amb la ciutat de Tarragona i, especialment, amb el Conservatori de la Diputació.