ini

La jove pianista Alba Llorach que va finalitzar el grau professional al Conservatori., és actualment una de les joves promeses del pianisme català actual.

Alba Llorach piano neix a Tarragona el 1998. Inicia els estudis de violí als 4 anys sota el mestratge de Iwona Burzyñska. El 2007 comença a l’Escola i Conservatori de Música a Tarragona els estudis de piano amb la professora Maria Rosa Prats, amb qui finalitza el curs 2013-2014 amb el Premi d’Honor de Piano, Cambra i Harmonia. El curs 2014-2015 acaba el Grau Professional de Violí amb Núria Pascual, i obté el Premi d’Honor de Violí. Actualment cursa 4t de Grau Superior de Piano al Conservatori Superior del Liceu amb la pianista Alba Ventura. Ha estat becària de la Fundació de Música Ferrer-Salat.

Ha obtingut diversos premis i reconeixements com a pianista: el 2014 guanya el 2n Premi de la Categoria Infantil de Música Catalana s. XX-XXI i 3r Premi ex aequo de la Categoria Solista II del XIX Concurs d’Interpretació Musical “L’ARJAU”. Posteriorment, obté el 1r premi a la Fase Autonòmica del 12è Certamen Nacional d’Interpretació “Intercentros Melómano”. Obté el Premi a la Millor intèrpret de la modalitat d’instruments de teclat i millor intèrpret de la categoria C als XIII Premis d’Interpretació Musical i Composició de Girona; 2n Premi al X Premio César Uceda de Interpretación Musical a Leioa (Bizkaia).
 
Recentment, ha guanyat el 2n Premi de la categoria B al 46è Concurs “Joves Intèrprets de Piano” de Vilafranca del Penedès, i ha estat premiada al Vè Concurs Internacional de Piano Rotary “Vila de Xàbia”, entre d’altres. Com a violinista, forma part de la plantilla de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).
 
Ha assistit a diverses classes magistrals i festivals amb reconeguts professors com Edith Fischer, Dina Yoffe, Akiko Ebi, Luiz de Moura Castro, Brigitte Meyer, Svetlana Macarova, Jean-François Dichamp, Josep Colom, Kai Gleusteen, Vera Martínez, Nora Doallo i el Quartet Casals. Ha actuat a l’Auditori de Barcelona, l’Auditori del Conservatori Superior del Liceu (Barcelona), l’Auditori Pau Casals, l’Aula Magna de la Universitat Complutense de Madrid i l’Auditori Josep Carreras (Vila-seca), entre d’altres.
 
Aquest divendres 14 a les 19 h la podrem escoltar com a component del Trio Blanchard
 
El Trio Blanchard inicia la seva trajectòria el 2017 sota el mestratge del clarinetista Isaac Rodríguez al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Els membres d’aquesta formació - Xabier Gullón, clarinet; Paula Sánchez, cello; i Alba Llorach, piano - uneixen els seus camins gràcies al mecenatge de la Fundació de Música Ferrer-Salat, de la que han sigut becaris durant els seus estudis. 

Han obtingut el Primer Premi de la Categoria Superior del XIIIè Concurs de Música de Cambra Higini Anglès. La tardor passada van participar a la presentació de la nova biografia de L. van Beethoven escrita per Jan Swafford, de l’Editorial Acantilado.

El seu repertori és extens i inclou obres de múltiples estils i èpoques, des del classicisme fins a l’actualitat. Aquest juny, han interpretat una obra del compositor anglès Geoffrey King, projecte en col·laboració amb la Royal Academy of Music de Londres. 

Han treballat amb músics d’un alt nivell com Amparo Lacruz, Isaac Rodríguez, William Kinderman, Raimon Garriga, Quartet Casals, Quartet Hagen... 

Aquest estiu han tocat en diversos festivals com el Festival Fringe de Torroella de Montgrí, i durant els propers mesos tenen programats concerts en diferents festivals, en col·laboració amb fundacions i entitats culturals com Joventuts Musicals a Barcelona, Vitòria-Gasteiz i Sant Sebastià, entre d’altres

Trio Blanchard

  • Xabier Gullón, clarinet
  • Paula Sánchez, violoncel
  • Alba Llorach, piano

Divendres 14 de desembre de 2018 a les 19h

Entrada lliure. Sala Noble del Conservatori de la Diputació a Tarragona. Aforament limitat