ini

El pianista i professor del centre, Kiev Portella, oferirà el proper dimarts 9 de novembre, un recital per a l’alumnat del centre.

En aquesta proposta Kiev Portella presenta un atractiu programa dirigit a explotar al màxim els recursos del piano on els assistents podran escoltar molts dels diferents timbres que es poden treure d’aquest instrument. Un programa on Rachmaninov i Mussorgsky són els puntals d’un programa amb caràcter totalment romàntic.

Kiev Portella (1974), pianista d'origen maonès, està portant una sòlida trajectòria concertística per Espanya, Itàlia, Alemanya i Anglaterra.

Kiev Portella es llicencia en piano i música de cambra amb immillorables qualificacions aconseguint tres premis extraordinaris de carrera en piano i premi final de carrera en música de cambra. Entre els seus formadors cal destacar Emili Muriscot a les Illes Balears, Ramon Coll a Barcelona i Josep Colom a Madrid.

Amb 18 anys, es presenta com a solista per primera vegada amb l'Orquestra Simfònica de Balears a l'Auditòrium de Palma de Mallorca actuant davant de més de 1700 persones i des de llavors, ha estat convidat a actuar juntament amb aquesta i moltes altres orquestres.

Amb només 26 anys, enregistra el seu primer CD, anomenat Llevant, a Basilea (Suïssa) gràcies al suport de Rotary Club i Basellandschaftliche Kantonalbanken. En aquest cd interpreta obres de Brahms, Ravel i Debussy on reflecteix ja una gran maduresa musical.

A partir del 2005 es converteix en pianista repertorista de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona on acompanya a la corda i part dels vents metalls i fusta. I a partir del 2007, realitza la funció de cap de departament de pianistes repertoristes.

Durant la seva carrera professional, ha actuat amb l'Orquestra de Cambra «Gonçal Comelles», l'Orquestra «Solistes de Mallorca» , l'Orquestra de cambra Illa de Menorca (OCIM), l'Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili URV, l'Orquestra del Conservatori de Maó, l'Orquestra Camera Musicae, el Grup Filharmònic de l'Ateneu de Maó, l'Orquestra Cum Iubilo del Camp de Tarragona... i ha compartit escenaris amb directors com Philippe Bender, Salvador Brotons, Tomàs Grau, Xavier Puig, Barry Sargent, entre d'altres ...

Escenaris com el Palau de la Música de Barcelona, la sala simfònica de l'Auditori de Barcelona, Festival Chopin de Valldemosa, Festival Internacional de Música de Ciutadella, Williamson Art Gallery de Liverpool, Auditòrium de Palma de Mallorca, Auditori de la Chettam's School of Music de Manchester, Teatre Principal de Palma de Mallorca, SGAE de Barcelona, Fundació Juan March de Madrid, Bluecoat de Liverpool, Teatre Principal de Valls, Teatre Principal de Maó, Teatre Metropol de Tarragona, ... han escoltat ja l'art d'aquest pianista.

​Aquest passat 2019 va participar com a solista en el Concert Extraordinari de Cap d’Any amb la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció de Salvador Brotons a l’Auditori de Barcelona fent "sold out" d'entrades durant els dos dies que es fa fer el concert.

En música de cambra ha tocat amb diferents formacions com el Liverpool String Quartet a Anglaterra i Catalunya durant el periode comprés entre 2009-2014, el Quintet Gradiva dins el cicle de cambra de l'OBC a Barcelona (maig 2017).

Juntament amb Sarah Bells (violí) i Jean Baptiste Texier (violoncel) ha format el trio Rec4 que es va presentar el passat abril del 2018 a l'Auditori de Barcelona dins el cicle de cambra de l'OBC amb gran èxit i amb una sala Oriol Martorell plena de gom a gom de públic. Amb ells també es va presentar el passat 2 de setembre del 2018 a Alemanya (Colònia) amb una acollida total per part del públic que omplia la sala i rebent molt bona crítica unànime a la prensa de la regió. També ha fet bastants concerts de cambra amb formacions més o menys estables de duo Clarinet-Piano amb Roser Carceller, VioloncelPiano, 2 Pianos i Percussió, etc.

A l'apartat de concursos aconsegueix el següents premis: Primer Premi al VI Concurs Internacional de Piano d’Eivissa, Primer Premi al Concurs Mostra de Música per a Solistes del Govern Balear i Segon Premi al II Concurs de Piano Rotary Club de Palma de Mallorca.

També ha format part en diverses ocasions del tribunal de diversos concursos internacionals tant de piano com de composició, entre ells cal destacar el Concurs Internacional de Piano “Primitivo Lazaro” a Huelva i el Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou a Barcelona.

Kiev Portella ha enregistrat per a diverses Televisions Nacionals així com per Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) «Ràdio 2», «Catalunya Música», RNE «Ràdio 4», «COM Ràdio», «Antena 3», «Ràdio Onda Cero», COPE, ...

Com a pedagog l'han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos d'Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll...

És membre fundador de la fundació "Frederic Mompou".

Durant els anys 2008 i 2013 ha estrenat mundialment les obres guanyadores dels compositors M. Fárias (Xile) i Wei Zhigong (Shanghai) del Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou.

Ha tingut el plaer de ser el destinatari d'obres que li han dedicat els compositors Peregrí Portolés i Abraham Tena.

Ell no és un pianista convencional. La sensibilitat musical que posseeix Kiev Portella va recolzada en tot moment per l'afany de transmetre contínuament les sensacions que sent sobre l'escenari buscant emocionar al seu públic. Sempre utilitza la música com a eina necessària per fer d'aquest món un món millor.

Des de 2007, combina els seus concerts de música clàssica amb música new age i bandes sonores. Ell aposta per la bona música i la música que transmet passió per tal d’arribar a tots els públics.

En l’actualitat és professor de piano repertori a l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona.

 

Documents relacionats