ini

El proper dia 22 de novembre arrenca el VI Cicle ALUMNI del Conservatori de la Diputació a Tarragona.  Aquest concert inaugural vindrà a càrrec de la cantant i ex-alumna Mireia Tarragó i de Carmen Santamaría al piano.

En aquest primer concert, es combinarà el lied alemany, cançó espanyola i mélodie francesa, amb el desig de  mostrar els diversos estils d’aquest gènere musical des dels seus inicis amb Mozart, fins al dia d’avui amb l’obra d’Edith Canat de Chizy.

Mostrant diferents caràcters o inclús, mateixos poetes per a diferents obres, creen aquest recorregut per la història de la cançó de concert.  Per a la Mireia i a la Carmen, han sigut dues les idees més rellevants que els han portat a l’elecció d’aquest repertori: una d’elles, la figura de la dona que aquí no apareix com a subjecte de les obres, sinó com a músic i poetessa, presentant a parts iguals homes i dones creadors. A aquestes dones encara no tant valorades, les segueix un altre tema que no s’ha d’oblidar: la barbàrie humana, concretament l’holocaust. La bogeria davant de l’horror que presenta Richard Strauss és seguida per dos compositors, Ilse Weber i Viktor Ullmann, ambdós assassinats a Auschwitz.

Amb aquest programa d’un gènere ja tradicional a les sales de concerts, donen la veu que els va ser robada a dones i homes.

El cicle continuarà durant cada 3 divendres de cada mes fins el maig de 2020. Els alumni que passaran seran Mireia Tarragó, veu - Carmen Santamaría, piano - Xavier Torres, piano - Àngel Arévalo, veu - Marc Giné, piano - Jan Schmitz, flauta - Jordi Torrent, piano - María  Arjona & David Jiménez Duo. Veu i piano - Enric Albiol, percussió - David Sanz, tuba  -Sergio Trincado, piano

Podeu consultar la programació amb detall aquí

Tots els concerts es celebraran a la Sala Noble del Conservatori (c/cavallers,10) , a les 19.30h i l’entrada serà gratuïta.