ini

Presentació

Presentació 

El projecte de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona ja ha estat consolidat durant els seus 14 anys d'existència. I ha estat consolidat gràcies al suport i confiança de la Diputació, el treball incansable de tots els professors que han participat d'alguna manera en el projecte, a la constant col·laboració del personal no docent dels nostres centres i evidentment als alumnes dels tres centres, que amb la seva excel·lent qualitat i ganes, han fet seva la Banda, i l'han convertit, amb l'èxit de les estades i concerts, en un referent per als alumnes dels nostres Conservatoris.

Aquest any l'organització d’aquesta corre a càrrec del Conservatori de Tarragona, això sí, sempre sota la tasca d'una comissió de treball integrada per professors dels tres centres.

Seguint el corrent dels últims anys d’involucrar directors externs als centres, amb una destacable carrera al capdavant de bandes simfòniques, s'ha proposat que aquesta edició el director convidat sigui Manuel Godoy

Els alumnes que vulguin participar-hi hauran de passar una prova de selecció. 

Pel bon funcionament de l’activitat, els alumnes que siguin admesos no podran sortir de la casa de colònies en tota l’estada, a no ser que es tracti d’un motiu clarament justificable o d’una força major. S’hauran de comprometre també a estar als tres concerts.

 

Director convidat – Manuel Godoy

Director convidat – Manuel Godoy 

Manuel GodoyEl director valencià (Bunyol 1968), acumula premis internacionals de Direcció d'Orquestra a França, Espanya, Itàlia i Portugal, sent convidat a dirigir importants orquestres i bandes professionals, com l'Orquestra de la Costa Atlàntica de Portugal, Orquestra Simfònica de Castelló, Orquestra de València, Simfònica de Còrdova, Simfònica d'Extremadura, Simfònica de la Rioja, Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Banda municipal de Palma de Mallorca, Banda municipal de Barcelona, Banda municipal de Santiago de Compostel·la, Banda municipal de La Corunya, Banda i Orquestra del Conservatori del Bruch a Barcelona, Orchestra d'harmonie de la Police de París,...

Ha col·laborat com a director intern d'òpera amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau dels Arts Reina Sofia de València, participant en diferents produccions com: "Simon Boccanegra", "Aida", "Macbeth" (Verdi), "L ' elixir d'amore "(Donizetti), o" Turandot "(Puccini), on també col·labora en la gravació CD, sent director titular Zubin Mehta. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el concedit per Mans Unides en composició escolar, Menció d'Honor en el curs internacional "The art of conducting" amb el mestre George Pehlivanian. Rep una beca per decisió dels mestres Joaquín Achúcarro i Bruno Aprea a través de la Fundació Eutherpe a Lleó, primer premi absolut en concurs internacional de direcció d'orquestra Ville d'Avray (Paris), primer premi absolut concurs internacional de Direcció d'orquestra a Portugal, Segon Premi amb Premi especial del públic al Concur Internacional de direcció a Còrdova (Espanya), Premi especial del Jurat "Mestre Giancarlo Facchinetti" al Concurs internacional de música moderna i contemporània a Brescia (Itàlia), al millor director de l'obra "Història d'un soldat" de Stravinsky. Ha format part de diferents jurats nacionals i internacionals com el Certamen de música festera d’Elda i Altea (Alacant).

Format musicalment a La Societat Musical Artística de Bunyol (València), on durant set anys ha realitzat una important tasca pedagògica amb la seva Jove Orquestra. Assisteix a classes magistrals de direcció amb els prestigiosos mestres Bruno Aprea, George Pehlivanian, Eugene Corporon, Yaron Traub, Arturo Tamayo, Cervera Collado, García Asensio,...

Seleccionat per dirigir els concerts de cloenda de diferents cursos internacionals, com la Jove Orquestra de Galícia, l'Orquestra Filharmònica de Ljubljana (Eslovènia) i l'Orquestra de la Universitat de València. Col·labora amb prestigiosos solistes com el guitarrista Rubén Parejo, la soprano Astrid Crone, els pianistes Josu de Solaun, Juan Valero i Anna Petrova. 

Professor superior de clarinet pel Conservatori de València, obté per oposició la plaça de música a l'IES Gregori Maians d'Oliva (València). Aquest vincle entre el món professional i pedagògic, li permet col·laborar en projectes com "El regne de Nold" amb l'Orquestra de Còrdova i el solista Reynold Cárdenas, i "Pelleas i Melisande" amb l'Orquestra d'Extremadura.
 
Ha estat director titular de diverses bandes valencianes, Camporrobles, Alborache, Montroi, Harmònica de Sant Antoni i Montserrat, amb les que obté nombrosos premis nacionals i internacionals en certàmens com Altea, Múrcia, València, Sénia, Alginet, etc.

Actualment compagina la seva tasca docent amb la Direcció de l'Orquestra Simfònica de Tavernes de la Valldigna (València), la Banda Santa Cecília d'Ador (València), el Grup de metalls i percussió de Bunyol i com a director associat de l'Orquestra de cambra Jean Louis Petit, on ha dirigit en diferents ocasions el rèquiem de Mozart a l'Església de la Madeleine a París.

Solista convidat – Pep Burguera (bombardí)

Solista convidat – Pep Burguera (bombardí) 

Josep Burguera Riera, obté el Primer Premi en la VI edició del "Jeju International Brass Competition" (Corea del Sud-2010), interpretant a la final el Concert per Bombardí de Vladimir Cosma amb la Jeju Symphony Orchestra.

Cursa el Grau Mitjà de bombardí i trombó amb les màximes qualificacions i el Premi "Fi de Grau" de bombardí del Conservatori Professional de Palma. Continua en el Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, on finalitza ambdós Graus Superiors amb Matrícula i Premis d'Honor.

Els seus professors de bombardí han estat Antoni Roig, Miguel Moreno i David Llàcer, a més d'haver rebut classes de solistes internacionals com Maurice André, Shoichiro Hokazono, Tormod Flaten. Steven Mead, Brian Bowman i Thomas Rüedi.

Ha estat trombó titular de la JONC (1998-1900) i de la JONDE (2001-03, Joves Orquestres Nacionals de Catalunya i Espanya, respectivament.

Ha estat bombardí solista de la Banda Municipal de Música de Bilbao (2001-2005), i professor de trombó i bombardí al Conservatori Municipal de Bilbao i Leioa.

Ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica de Bilbao i la Simfònica de Castella-Lleó. A més d'haver impartit classes i realitzat concerts en Festivals d'instruments de metall de Espanya, Portugal i França.

En música de cambra, ha format part de diverses agrupacions, com "Euskadi Brass", "Besson Euphonium Tuba Gang" ... i realitzat concerts amb pianistes com Diana Miguel, Ireneusz Jagla, Barbara Young, Dina Nedeltcheva, Tuomas Turriago, Mireia Capet, Kasia Wieczorek, Joo-Yeon Jang ...

Des del 2005 és bombardí de la Banda Municipal de Música de Palma, amb la qual ha actuat com a solista.

Va assistir al "ITEC 2012" (International Tuba & Euphonium Conference) com a artista convidat, realitzant un recital amb piano al Brucknerhaus de Linz.

És professor associat de Tuba (i Bombardí) del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (2012-).

Inscripció a les proves

Inscripció a les proves 

Per tal de poder participar a les proves de selecció de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona aquest 2019 cal realitzar una inscripció aquí
El desenvolupament de les proves serà el següent:

  • Setmana del 3 de juny de 2019 al Conservatori de Tarragona i Tortosa

Els alumnes de vent i percussió hauran d’interpretar fragments que determini el tribunal de les obres de banda.

Important

En la majoria d’especialitats els alumnes poden preparar la segona veu si el nivell de la primera veu és molt alt. Aquells que es presentin a la primera veu, es recomanable preparar també els passatges de 2n per poder optar-hi en cas que el tribunal consideri oportú al veure que no estan preparats per fer de 1r, en cas contrari tindrien prioritat per fer de 2n aquells que s'ho hagin preparat expressament per 2n.

Especialitats convocades
Oboè, requint, clarinet, saxòfon (alt, tenor, baríton), tuba i contrabaix

Podeu descarregar les partitures aquí

 

Estada, concerts i preu

Estada
L’encontre de la Banda Simfònica començarà el diumenge 1 de setembre amb els assajos parcials al Conservatori de Tarragona
L’Estada serà del 2 al 6 de setembre a l’Alberg La Ràpita (Sant Carles de la Ràpita)
 

Concerts
Els concerts seran el 6, 7 i 8 de setembre a poblacions de la província de Tarragona

Pagament Estada Banda Simfònica
El preu de la participació al projecte de la Banda Simfònica de la Diputació a Tarragona 2019 serà de 172€, desgloçats de la següent forma:
112€ - despeses d’allotjament i manutenció a l’Alberg La Ràpita (pendent d’aprovació definitiva)
60€ - taxa administrativa (pendent d’aprovació definitiva)