ini

Compartir coneixement i treballar de manera col·ledtiva en un ambient de lleure a l'estiu

Les colònies musicals de vent Fusta en família s’adrecen als alumnes de les Escoles i Conservatoris de Música que cursen estudis de Nivell Elemental i Grau Professional

Es tracta d’un projecte anual que es realitza la primera setmana de juliol, sorgit fa 16 anys des del Departament de Vent del Conservatori, que permet la convivència i el treball compartit entre alumnes del nostre centre i d’altres d’arreu de Catalunya. Les colònies pereten compatinar activitats formatives, com ara les classes d’instrument , les dels grups mixtes, concerts de professors, concerts d’alumnes i altres activitats de caire lúdic. . Per participar-hi en aquesta estada d’aprenentatge és indispensable haver cursat, com a mínim, el primer curs d’instrument i Llenguatge Musical. Les especialitats que s’ofereixen són: flauta, oboè, clarinet, saxòfon i fagot. 

Compartir experiències i formació musical en un entorn de
treball col·lectiu i de convivència

Objectius

  • Integrar l’activitat musical dels nens dins de l’àmbit de la seva vida quotidiana, intentant aconseguir que la música en grup formi part fonamental de la seva vida.
  • Evitar que els estudiants de música perdin el contacte amb la cultura musical durant l’estiu, produint a la vegada un estímul que els motivi durant el curs a treballar més i millor.
  • Treballar conceptes tan bàsics com el fraseig, l’afinació i la Música de Cambra, tot pensant en el nivell de cadascú i essent alhora un repte i un gaudi musical.
  • Preparar els nens per la convivència futura amb altres instruments, donant-los la possibilitat d’escoltar companys amb nivells semblants i de veure els seus professors en concert i en un ambient alhora distès i productiu.

Programa de Treball

El programa incorpora classes col·lectives d’instrument i de música de cambra, concerts d’alumnes, i concerts de professors. Al costat de la vessant estrictament formativa, l’alumnat disposa d’espais i activitats de lleure per potenciar l’intercanvi i la convivència personal. Hi ha activitats d’aigua amb piscina, jocs de nit i tallers. Les activitats compelementàries són coordinades pels professors responsables i per monitors titulats.