ini

D'origen maonès (1974) Kiev Portella està portant una sòlida trajectòria concertística per Espanya, Italia, Alemanya i Anglaterra.

Des del 2005 és pianista repertorista de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, essent des del 2007 el cap de departament de pianistes repertoristes. En aquest centre acompanya la corda i part dels vents metall i fusta.

En música de cambra ha tocat amb diferents formacions com el Liverpool String Quartet a Anglaterra i Catalunya durant el periode comprés entre 2009-2014, el Quintet Gradiva dins el cicle de cambra de l'OBC a Barcelona (maig 2017).

Juntament amb Sarah Bells (violí) i Jean Baptiste Texier (violoncel) ha format un trio anomenat Rec4 que es va presentar el passat abril del 2018 a l'Auditori de Barcelona dins el cicle de cambra de l'OBC amb gran èxit i amb una sala Oriol Martorell plena de gom a gom de públic. Amb ells també es va presentar el passat 2 de setembre del 2018 a Alemanya (Colònia) amb una acollida total per part del públic que omplia la sala i rebent una molt bona crítica unànime a la prensa de la regió. També ha fet bastants concerts de cambra amb formacions més o menys estables de duo Clarinet-Piano amb Roser Carceller, Violoncel-Piano, 2 Pianos i Percussió, etc.

En el seu primer CD anomenat «Llevant» i enregistrat a Basilea (Suïssa) hi interpreta obres de Brahms, Ravel i Debussy on reflecteix ja una gran maduresa musical quan tenia 26 anys.

Kiev Portella és llicenciat superior en piano i música de cambra, amb immillorables qualificacions i posseeix tres premis extraordinaris de carrera en piano i premi final de carrera en cambra.

Escenaris com el Palau de la Música de Barcelona, la sala simfònica de l'Auditori de Barcelona, Festival Chopin de Valldemosa, Festival Internacional de Música de Ciutadella, Williamson Art Gallery de Liverpool, Auditòrium de Palma de Mallorca, Auditori de la Chettam's School of Music de Manchester, Teatre Principal de Palma de Mallorca, SGAE de Barcelona, Fundació Juan March de Madrid, Bluecoat de Liverpool, Teatre Principal de Valls, Teatre Principal de Maó, Teatre Metropol de Tarragona, ... han escoltat ja l'art d'aquest pianista.

Kiev PortellaLa seva primera aparició com a solista amb orquestra va ser a l'Auditòrium de Mallorca, actuant amb l'Orquestra Simfònica de Balears, davant 1.700 persones. Ha actuat també amb l'Orquestra de Cambra «Gonçal Comelles», l'Orquestra «Solistes de Mallorca» , l'Orquestra de cambra Illa de Menorca (OCIM), l'Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili URV, l'Orquestra del Conservatori de Maó, l'Orquestra Camera Musicae, el Grup Filharmònic de l'Ateneu de Maó, l'Orquestra Cum Iubilo del Camp de Tarragona... i ha compartit escenaris amb directors com Philippe Bender, Salvador Brotons, Tomàs Grau, Xavier Puig, Barry Sargent, entre d'altres ...

A l'apartat de concursos ha obtingut nombrosos primers premis tant nacionals com internacionals.

Kiev Portella ha enregistrat per a diverses Televisions Nacionals així com per Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) «Ràdio 2», «Catalunya Música», RNE «Ràdio 4», «COM Ràdio», «Antena 3», «Ràdio Onda Cero», COPE, ...

També és membre jurat de diversos concursos internacionals tant de piano com de composició.

Com a pedagog l'han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos d'Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll...

És membre fundador de la fundació "Frederic Mompou".

Durant els anys 2008 i 2013 ha estrenat mundialment les obres guanyadores dels compositors M. Fárias (Xile) i Wei Zhigong (Shanghai) del Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou.

Te el plaer de ser el destinatari d'obres que li han dedicat els compositors Peregrí Portolés i Abraham Tena.